Amsterdam heeft enorm veel te bieden op restaurantgebied, maar restaurantbezoek in Haarlem is iets dat je ook zeker niet mag overslaan. Met de trein ben je in 14 minuten op Haarlem Centraal, van waaruit je zo de stad in kunt wandelen.

De leukste plekjes van Haarlem

Haarlem heeft veel leuke restaurants waar je lekker kunt lunchen , borrelen of dineren. Maar waar moet je precies zijn? Wij gingen op onderzoek uit en hebben hier onze favorieten Haarlem hotspots voor je op een rij gezet.

Bistrobar Indonesia

Bistrobar Indonesia

Bistrobar Indonesia – Vorig jaar opende Bistrobar Indonesia, inspired by Ron Blaauw, haar deuren in Haarlem, een verademing. Eenmaal binnen in het voormalig oud bankgebouw waan je je al direct in de Indonesische sferen. De menukaart biedt een zeer gevarieerd aanbod aan Indonesisch (georiënteerde) gerechten. Buiten de rijsttafel vlees en vis, om te delen, biedt de kaart nog veel meer lekkers. Denk aan saté van de grill, verschillende streetfood gerechten en diverse vlees & vis hoofdgerechten. Een keuze maken uit a la carte dineren of voor die heerlijke rijsttafel gaan is lastig, daarom zal je sowieso vaker een bezoekje moeten brengen. De bediening is erg alert en heeft veel kennis, de chef kookt op hoog niveau en de wijnkaart biedt een ruime keuze aan mooie passende wijnen. Het fijne is dat de prijzen hier ook heel redelijk zijn, dus je kunt hier elke dag van de week gewoon een hapje gaan doen. Gewoon een must visit.
http://www.bistrobarindonesia.nl/

Fishbar Monk – Dit is de perfecte plek voor een heerlijke (feestelijke) avond uit.

Fishbar Monk

Fishbar Monk

Veel lekkere verse en pure gerechten op het menu, allemaal mogelijk om te delen, of gewoon lekker zelf te happen. Het menu bestaat voor een groot gedeelte uit bijvangst en Nederlandse vis. Elke dag komen de vis en oesters vers binnen. De verse oesters, pulpo en lobsterroll zorgen ervoor dat je meer wilt bestellen. Een plekje aan de oesterbar is mijn favoriet, glaasje bubbels erbij en mijn avond kan niet meer stuk. Je moet hier reserveren, want het is hier altijd vol.
http://fishbarmonk.com/

Petossi – Bart van Berkel, de winnaar van het tv-programma MasterChef van 2014, heeft

Petossi

Petossi

vorig jaar zijn droom verwezenlijkt en zijn eigen restaurant geopend. Een multi-culinaire keuken vol Hollandse trots. Er wordt hier gekookt met producten van eigen bodem. Je kiest het aantal gangen dat je wilt eten (2-6) en je laat je vervolgens verrassen. De prijs-kwaliteit verhouding is hier erg goed, voor €35 eet je 3 gangen op hoog niveau. Petossi is wel een plek waar je echt een avondje uit gaat, met een erg goede sfeer, veel kennis en kunde en heerlijke wijnen. Wat te vieren, this is your place to go!
https://www.petossi.nl/

 

Toujours Haarlem

Toujours Haarlem

Toujours – Een Urban Frenchy Bistro waar je wat makkelijker een plekje kunt bemachtigen, omdat ze veel zitplaatsen hebben. Met in de zomer een fijn terras en binnen een brasserie-achtige sfeer, is dit een fijne lokatie voor zowel lunch als diner. Op het menu klassieke Franse gerechten, denk aan verschillende salades, oesters, kreeft, kip en seafood risotto. Behalve de fijne urban sfeer en de centrale ligging hebben ze leuke gerechtjes voor nette prijzen. Gewoon een keertje doen zou ik zeggen.
http://restauranttoujours.nl/

ByLima – lunchen doe je ByLima. De perfect lunchplek, waar ze alles zelf maken van biolog

ByLima

ByLima

ische seizoensproducten van lokale leveranciers. Geen E-nummers en geraffineerde suikers, helemaal van deze tijd. Op het menu dus veel gezonde gerechtjes. Slow juices, lekkere vegan bowls, broodjes met groentenspreads, vis en veel groentes, maar ook voor een high tea met de meiden ben je hier op het juiste adres. Er hangt een gezellige sfeer en er altijd reuring. Reserveren hoeft niet, je wacht gewoon even, er komt en gaat altijd wel iemand. See you ByLima!
https://by-lima.nl/

Nolita – voor een goede pizza ga je naar Nolita. De pizza’s komen hier uit een heuse pizzaoven

Nolita

Nolita Pizzabar

en ze hebben veel lekkere keuzes. De bediening is kundig en gezellig en de sfeer is ongedwongen. Mijn favorieten pizza is Prosciutto, je kunt ze klein en groot bestellen dus ook kleiner eters kunnen gewoon aan de pizza. Wil je nog iets vooraf dan ga je voor de antipasti misto, een combinatie van voorgerechten om te delen. Nolita is echt een zaakje geschikt voor elke dag in de week. Ze hebben maar plaats voor ca. 30 personen, dus reserveren is aan te raden.
http://www.nolitapizzabar.nl/

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Haarlem Special - de leukste restaurants in Haarlem, 4.7 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends