Amsterdamse Gin 1689 haalt grote investering op en kan hiermee de snelle groei voort zetten.

Gin 1689, dat deze week haar 1-jarig bestaan viert op het Amsterdams Gin festival (zaterdag 18 mei), heeft weer een grote slag geslagen.Sinds de lancering van Gin 1689 heeft het Amsterdamse merk al een aantal hoogtepunten mogen ervaren. Onlangs won het gin merk goud in het “super premium” segment op de prestigieuze British Gin Masters. Maar nu hebben ook een aantal zeer grote investeerders zich bij het gin merk aangesloten. Het merk is niet voor niks één van de snelst groeiende gin merken van Nederland.

Een aantal internationale investeerders, uit Nederland, de UK en USA, hebben €150K geïnvesteerd en hiermee hun vertrouwen geuit in het mooie Amsterdamse gin merk. Dit geeft ook aan hoeveel potentie er in dit ambitieuze merk zit. Het geld dat geïnvesteerd is gaat gebruikt worden voor marketing doeleinde in Nederland en voor een expansie naar de UK, de ‘holy grail’ voor gin-merken.

Amsterdamse Gin 1689

“De markt vraagt nog steeds veel om premium gin, gin is nog steeds erg booming. Er zijn alleen erg veel spelers en daarom is het erg belangrijk om je als gin merk te onderscheiden en om voldoende middelen te hebben om te blijven groeien. ”aldus oprichter Alexander Janssens. Behalve de unieke geschiedenis van Gin 1689, heeft deze gin ook een unieke smaak. Het is eentraditional London Dry Gin. Wat betekent dat het een hoog gehalte jeneverbes heeft. Verder heeft het veel fruitigheid van appel, peer en citrus, tonen van gedroogde sinaasappel- en citroen -schil. Daarnaast heeft deze gin een mooie lange kruidige afdronk van verschillende specerijen zoals; nootmuskaat, kruidnagel en anijszaad.  

Gin 1689 is gebaseerd op het 330 jaar oude recept uit de tijd dat Willem van Oranje koning was van Engeland. Hij heeft toen het Nederlandse product gin populair gemaakt bij het grote volk. Het begin van de gin opmars welke daarna de wereld veroverde. Gin 1689 brengt nu 330 jaar later dit authentieke gin recept opnieuw terug op de markt.

www.gin1689.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)
Gin 1689 viert deze week haar 1 jarige bestaan op het Amsterdams Gin festival op zaterdag 18 mei., 7.5 out of 10 based on 8 ratings
Share this article with your friends