Het is woensdag dus tijd voor een heerlijk recept van The Lion Kitchen.

Couscous met druiven, amandelen & munt (4 personen)

– 250 gr couscous;
– 500 gr pitloze witte druiven;
– 100 gr geroosterde amandelen;
– plukje munt;
– 150 gr feta;
– 1 el (pikant paprikapoeder)
– 1 el Ras el Hanout;
– ui;
– knoflookteen;
– groentebouillonblokje;
– peper & zout; en
– olijfolie.

1. Breng een liter water aan de kook. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflookteen uit.

2. Verhit een pan (waar een deksel op kan) met wat olijfolie en fruit de knoflook en de ui. Voeg de paprikapoeder en Ras el Hanout toe, en brokkel het bouillonblokje eroverheen.

3. Voeg de couscous toe aan de pan en roer het geheel goed door. Draai het vuur uit.

4. Voeg kokend water toe aan de pan, zorg dat de couscous net onder water komt te staan. Doe de deksel op de pan en laat de couscous 10 minuten garen.

5. Was en halveer de druiven, hak de amandelen fijn en snijd de muntblaadjes in dunne reepjes.

6. Breng, zodra deze klaar is, de couscous op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer de couscous los met een vork.

7. Meng de amandelen, druiven en munt door de couscous. Verdeel de couscous over vier diepe borden en bestrooi met de feta.

KMA
Voor meer info kijk op The Lion Kitchen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Couscous met druiven, amandelen & munt van The Lion Kitchen, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends