In Nederland is het, in tegenstelling tot andere landen en culturen, minder gebruikelijk om in hotel restaurants te eten. Toch lijkt deze trend langzaam te verschuiven en dan met name in Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan de Izakaya; 5&33; Floor 17 of Roberto’s die veel gasten trekken die niet kiezen voor een diner in combinatie met een hotelovernachting. Onmisbaar in dit rijtje is natuurlijk het Okura hotel met haar, maar liefst, vier restaurants. Het internationale Ciel Bleu restaurant; teppanyaki restaurant Sazanka; het Japans restaurant Yamazato en het Serre restaurant. Die het allen ook dit jaar weer goed deden tijdens het uitreiken van de sterren.

Een selectie van Ciel Bleu’s signatuurgerechten van de afgelopen jaren wordt in een nieuw jasje gestoken in het Serre restaurant. Om eens kennis te maken met de basis van de keuken van, het met twee sterren bekroonde, Ciel Bleu besloten wij een bezoek te brengen aan het Serre restaurant van het Okura. Laagdrempeliger; betaalbaarder en makkelijker voor een last-minute reservering dan Ciel Bleu. Na binnen te zijn gekomen in een eigentijdse combinatie van een modern/klassieke inrichting met blauw en beige als hoofdkleur namen we plaats in de serre waar je door een brede glaswand uit kijkt over het Amstelkanaal. De internationale allure en het uitzicht geven je niet het idee dat je midden in De Pijp aan het tafelen bent. Omdat we aan de late kant waren (kwart voor 10 wordt in Nederland helaas nog steeds gezien als laat) moesten we direct bestellen (ondanks dat nummero 4 van ons gezelschap nog niet gearriveerd was). Vooraf nam ik de gepocheerde zalm, met Taleggio en Elzasser zuurkool hoewel de rest kook voor de, aan tafel bereidde, steak tartaar koos. Mijn gerecht was prachtig opgemaakt en gaf een bijzonder lekker combinatie van smaken die ik nog niet eerder zo geproefd had. Als hoofdgerecht namen we allen de halve Canadese kreeft met friet en mayonaise. Dit gerecht werd geserveerd als een echte klassieker, voor mij weinig verrassend, maar op de klassieke manier misschien ook wel gewoon het lekkerst.

Het Serre restaurant is de gehele week open van 10.00uur – 22.00uur.

Adres: Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam
Buurt: Rivierenbuurt
Website: Okura-Serre
Keuken: Internationaal
Waardering: Bib Gourmand
Prijs: Voorgerechten allen €17,50; Hoofdgerechten €24,50
Je kunt ook kiezen voor All-in (3 gerechten + 3 wijn, water en koffie of thee voor €59,50)
Kraanwater: Nee
Reserveren: Gewenst

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Serre Restaurant is Okura’s nieuwste culinaire aanwinst, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends