Spaanse tapas wie is er nou niet gek op? Eigenlijk zit er altijd wel wat voor iedereen tussen. Tapas bestaat namelijk uit een tafel vol kleine Spaanse lekkernijen, zowel van vegetarisch tot vlees en pittig tot mild. Ook in Amsterdam zijn er een tal van Spaanse restaurants te vinden die uiteraard tapas serveren. Culi kon het niet laten om ook een lijst met een aantal van onze favorieten tapas restaurants in Amsterdam op een rij te zetten. Que aproveché!

6 x Tapas Amsterdam

Barca Amsterdam een kleine selectie van de uitgebreide tapaskaart

Barca Amsterdam, een kleine selectie uit de uitgebreide tapaskaart

Restaurant Amsterdam: Barça Amsterdam

Al ruim 10 jaar in de Pijp en onlangs nog een uitgebreide make-over ondergaan. Nieuw interieur, nieuw menu en een nieuwe chef. En wij kunnen je vertellen, Barça wil je echt weer eens bezoeken! De tapas zijn stuk voor stuk heerlijk, gevarieerd en puur van smaak. Lekkere fles wijn, of …sangria op tafel et voilà een topavond is bereikt!

Restaurant Amsterdam: Vida Amsterdam

Nog zo een top restaurant is Vida Amsterdam. Je proeft de Spaanse sfeer al zodra je binnenkomt, warme kleuren, een welkomstbar, en een relaxte sfeer. Zet dan ook nog een aantal heerlijke tapas op tafel en geniet van één van de heerlijk speciaal geselecteerde wijnen. Gezellig en mooi in een Historisch pand in Amsterdam Zuid, is dit zeker één van de plekjes to be!

Restaurant Amsterdam: Pata Negra Amsterdam

We starten de lijst met restaurant Pata Negra. Een fenomeen begrip in Amsterdam. Dit restaurant is niet alleen bij de locals, maar ook bij toeristen een populair restaurant. De naam refereert aan een culinair historisch Spaans erfgoed, namelijk het Iberische Pata Negra varken. De menukaart van Pata Negra bestaat uit een flinke lijst verschillende Tapas en daarnaast ook nog desserts en cocktails. Zeker één van de restaurants waar je een keer moet hebben gegeten.

Restaurant Amsterdam: La oliva pintxos y vinos Amsterdam

La Oliva Pintxos y vinos Amsterdam

La Oliva Pintxos y vinos Amsterdam

Ook bij La oliva pintxos y vinos in de Amsterdamse Jordaan kan je heerlijk genieten van een Spaanse avond. Om 17:00 starten de ‘pintxos’ de kleine hapjes die je heerlijk weg snackt. Ze worden in verschillende rondes gebracht en wanneer je klaar bent geniet je nog fijn van een dessert en koffie. Vanaf 18:00 gaat de keuken ook open voor de normale dinerkaart. Zelfs voor een lunch kun je hier goed terecht. Kortom zeker een bezoekje waard.

Restaurant Amsterdam: A la plancha Amsterdam

Bij A la plancha eet je heerlijke tapas die speciaal voor jou zijn klaargemaakt. Laat je verrassen door de chef en geef slechts door wat je lekker vindt. In no time is er een plaat vol heerlijke tapas voor je gemaakt. Direct bij binnenkomst waan je je al alsof je in Spanje zit, de service en het eten maken de ervaring helemaal af. Dit restaurant kan niet missen als één van de favoriete aanraders van Culi Amsterdam.

Restaurant Amsterdam: Tia Rosa Amsterdam

Tia Rosa op de Regulierdwarsstraat heeft alle ingrediënten in huis voor een gezellig avondje met Spaanse allure. Mooi geserveerde en smakelijk tapas van gegrilde groenten tot gemarineerde runderreepjes. Je kunt bij Tia Rosa zelf je tapas uitzoeken, of je kiest voor een verassingsmenu. Er hangt de hele avond een fijne sfeer in het restaurant, waardoor je je goed op je gemak voelt. Tia Rosa ligt op steenworpafstand van het Rembrandtplein en is zeker eens een bezoekje waard.

Welke special zie jij binnenkort graag verschijnen?

 

Lees ook ons artikel over:

Beste Italiaanse Restaurants in Amsterdam  –  Top 6 Sushi in AmsterdamDim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam – High Tea Amsterdam – Burger Bar Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon AmsterdamPop-up Restaurants Amsterdam Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam West

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

Dim Sum now AmsterdamDe Koevoet Lindenstraat AmsterdamGinger Bar & Bites Amsterdam De Pijp – Restaurant Breda AmsterdamPikoteo Amsterdam – Mr Porter Spuistraat AmsterdamChoux AmsterdamRestaurant Anna Amsterdam – Restaurant Adam Amsterdamde Japanner Amsterdam de PijpBurger Bar Burgerlijk Runstraat Amsterdam Olivers Crazy Kitchen AmsterdamHealthy food Snckbr Amsterdam – Hangar Amsterdam  – Dis Amsterdam West – de Italiaan Amsterdam – Cannibale Royale Handboogstraat AmsterdamCannibale Royale Ruysdaelkade Amsterdam de Pijp – Vondelpark 3 Amsterdam – Van t Spit Amsterdam de PijpVan t Spit Amsterdam West – Bos en Lobster Amsterdam West – The Harbour Club Café Amsterdam – Carels Eetcafe Amsterdam de Pijp

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends