A la Plancha in de Jordaan is van Culi echt de Spaanse favoriet in Amsterdam. Spaanse charme en een onvervalst vakantie gevoel, in het bruisende hartje Jordaan. Hier kunt u in het weekend tot in de late uurtjes een dertigtal tapas nuttigen, onder het genot van een goed glas wijn.

Naast alle verse vlees- en visgerechten warm of koud, zijn er buiten de kaart om ook andere specialiteiten mogelijk.  Alles op basis van authentieke kwaliteitsproducten.

Bij lekker eten hoort ook muziek, vrijdag en zaterdag altijd live muziek van a la plancha hun ook muzikale Spaanse chef gitarist!

Afgelopen vrijdag vonden wij het weer eens tijd voor echte goede tapas en zijn we dus weer naar a la plancha gegaan. Een plekje aan de tapasbar, echte Spaanse service, er wordt niet met een kaart gewerkt maar je geeft aan wat je lekker vindt en laat het verder aan de Spaanse heren over, zij weten wel wat lekker is.

Bij binnenkomst werden we ontvangen met een heerlijke pittige welkomsttapas. Vervolgens hebben we een tiental tapas gedeeld. Pollo, Boquerónes, Gamba a la plancha, Ensalata, Jambón Pata Negra , Tortilla Espagnol, pimientos de patron, Manchego, Alméjas en Lomo Ibérico….. stuk voor stuk heerlijk echt. Lekkere fles rode wijn erbij en alles in totaal voor nog geen €30 per persoon.

Ook werd er weer gitaar gespeeld door de chef en zat de sfeer er dus weer goed in, weer een zeer gezellige avond gehad met erg lekker Spaans eten!!

Adres: 1e Looiersdwarsstraat 15, Amsterdam
Buurt: Jordaan
Website:  alaplancha.nl
Prijsniveau: Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, tapas zijn gemiddeld rond de €4,25
Sfeer: Tapasbar, echte Spaanse gezelligheid

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
A la Plancha , 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends