We kennen het LLOYD natuurlijk allemaal als dat hotel in het mooie monumentale pand aan de Oostelijke Handelskade. Maar wist je dat het begin dit jaar eigendom is geworden van Rocco Veenboer? Rocco is bekend als oprichter van techno-evenement Awakenings, maar hij wilde wel eens wat vernieuwing. Het LLOYD Restaurant is helemaal gerestyled. Er gaan ook toffe events georganiseerd worden. Dus toen we uitgenodigd werden voor het allereerste event, waren we daar natuurlijk bij!
Aan tafel met Eric van Eerdenburg – LLOYD, Restaurant Amsterdam Oost
Het LLOYD heeft een indrukwekkende geschiedenis. Het bestaat al sinds 1921, en heeft onder andere dienst gedaan als een opvanglocatie voor vluchtelingen, een (jeugd) gevangenis en een atelierruimte voor kunstenaars. De restyling heeft duidelijk plaatsgevonden met deze geschiedenis in het achterhoofd! Er hangt een moderne, artistieke vibe, gecombineerd met jaren twintig elementen en gezellige ronde zitjes. Hier houden wij van!
En met deze coole restyling komen dus ook coole events. Zo organiseert LLOYD in de wintermaanden ‘Aan tafel met…’. Daarin interviewt KLUUN in een soort Zomergasten-achtige setting maandelijks een nieuwe inspirerende gast, terwijl je geniet van een lekker diner. Op deze eerste editie was Eric van Eerdenburg te gast, beter bekend als de directeur van Lowlands. Als trouwe Lowlandsgangers was het voor ons dus heel erg gaaf om verhalen uit de oude doos te horen! We blikten met Eric terug op het moment dat House zijn plekje veroverde in Amsterdam, hoorden dat hij zelf verwekt is op de Drentse heide, en probeerden hem te ontfutselen welke acts dit jaar op Lowlands staan. Dat laatste helaas zonder effect : )
En terwijl we met Eric en KLUUN even terug in de tijd gingen, genoten we van een heerlijk menu. We begonnen met een amuse van knolselderijcrème, die gevolgd werd door een boerenkoolsoep met rookworst. De soep was heerlijk vol en romig, en paste met de rokerige worst erbij precies bij het herfstige weer waar we net doorheen gefietst waren. Vervolgens aten we een bitterbal van appel en doperwten; bijna een soort Sheppards Pie in bitterbalvorm! De langoustines die we als hoofdgerecht kregen waren kort gegrild en daarom heerlijk zacht, geserveerd met een interessante combinatie van watermeloen en parelcouscous. Tenslotte kregen we nog een proeverij van drie kleine desserts van de kaart toe. En dat alles met bijpassende wijnen. Heel erg lekker!
Wil je zelf het nieuwe LLOYD gaan ervaren? Het restaurant is de hele dag open, dus je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Maar helemaal een aanrader is om naar een volgende editie van ‘Aan tafel met …’ te gaan! De eerstvolgende is eind januari; houd de social media van LLOYD in de gaten voor meer informatie over dit event.
LLOYD
Oostelijke Handelskade 34
Amsterdam
Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
1 Comment