Met het einde van december in zicht en veel nieuwkomers in deze maand, hebben we een kort overzicht gemaakt van de nieuw geopende restaurants in Amsterdam. Jullie hebben ze misschien al één voor één voorbij zien komen, maar voor het geval je er één hebt gemist, kun je die hier terug vinden en via de link nog even iets meer erover lezen.

Nieuwe restaurants in Amsterdam

Hoppa Amsterdam

Het Odeon aan de Singel is duidelijk erg populair deze maand. Ooit was dit gebouw al een bierbrouwerij. Nu brengen de creators van Hoppa dit concept weer terug. Met een kleine en intieme bar doet Hoppa een beetje denken aan een ouderwetse toog en is dit historische pand aan de Singel nu een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Vis bij Bos en Lobster Amsterdam

Vis bij Bos en Lobster Amsterdam

Bos en Lobster Amsterdam

Oh yeah, 9 december opende restaurant Bos en Lobster haar deuren, op de Bos en Lommerweg, in Amsterdam West. Kreeft, kreeft en nog eens kreeft en natuurlijk ook andere vissoorten. Een lekker drankje erbij en geniet van wat de zee je te bieden heeft.

Café –restaurant Hoogendam Amsterdam

Een nieuwe hotspot aan het Westerdok in Amsterdam, is Café- Restaurant Hoogendam. Dit is het nieuwe stukje trots van Michelinchef Ricardo van Ede. De koks van Hoogendam koken het liefst met seizoens- en streekgebonden producten, wat zorgt voor “eerlijke” en lekkere maaltijden.

Sugo Pizza Amsterdam

Echte “pizza al taglio” is dé specialiteit van Sugo Pizza in de Pijp. Het deeg dat voor deze pizza wordt gebruikt is 72 uur gekneed en gemaakt van alleen biologisch meel, daardoor bevat het minder gist en rijst het langer. Wat zich weer uit in het makkelijk verteerbare. En geen zorgen, je eet deze pizza net zo makkelijk weg als de “normale” pizza, al dan niet makkelijker.

Calle Ocho Amsterdam

Miami streetfood in hartje Amsterdam. Calle Ocho opende begin december haar deuren aan de Albert Cuypstraat in de Pijp. Spotten wij hier de nieuwe “place to be” voor een lekkere cocktail? De tijd zal het zeggen.

All the luck in the world  Amsterdam

De leuke conceptstore All the luck in the world is nu niet meer alleen in de Amsterdamse Pijp gevestigd, maar ook in Amsterdam Oost en wel op de Linnaeusstraat. Een gezellige ruimte waar een fijne sfeer hangt. Je kunt er gewoon lekker zitten en wat eten, maar je kunt er ook zitten om te werken, of je loopt even een rondje in de winkel waar je allerlei leuks kunt vinden.

Exki Amsterdam

Sinds november kun je ook bij Exki, in de IJ-passage op Amsterdam Centraal, een ontbijtje nuttigen. Voor sommigen van ons komt dit goed uit. De plek op Amsterdam Centraal waar je nu heen kunt voor een snel en gezond ontbijt “for the run”.

Pikoteo Amsterdam

Pikoteo Amsterdam

Pikoteo Amsterdam

Helemaal nieuw in Amsterdam West is bar-restaurant Pikoteo Taberna op de Houtmankade. Een Spaanse tapasbar waar je moderne tapas proeft met een internationale twist. Sinds 15 december is Pikoteo open voor publiek en reserveringen.

Salsa shop Amsterdam

Sí sí, het is waar, Salsa shop opende onlangs haar tweede locatie en wel in de Amsterdamse Pijp. Je kent ze misschien al van de locatie op de Amstelstraat in het centrum. Mexicaanse ‘fast food’ van kwaliteit is waar ze voor staan. Heerlijk vers gemaakte burritos, taco’s, salades en burrito bowls.

De decembermaand is met al die leuke plekjes alleen maar nog beter geworden. Welke ga jij als eerste bezoeken?

Lees ook ons artikel over:

Beste Italiaanse Restaurants in Amsterdam  –  Top 6 Sushi Restaurants in Amsterdam – Dim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon Amsterdam – Pop-up Restaurants Amsterdam – Restaurants Lunch Amsterdam – Restaurants Dinner Amsterdam – Restaurants Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

Restaurant Dim Sum now Amsterdam – Restaurant De Koevoet Lindenstraat Amsterdam Jordaan – Restaurant Mr Porter Spuistraat Amsterdam – Restaurant Choux Amsterdam Ruyterkade – Restaurant Anna Amsterdam – Restaurant Adam Amsterdam – Restaurant de Japanner Amsterdam de Pijp Albert Cuypstraat – Burger Bar Burgerlijk Runstraat Amsterdam 9 straatjes – Restaurant Olivers Crazy Kitchen Amsterdam Zuid – Healthy food Snckbr van Woustraat Amsterdam Zuid – Restaurant Hangar Amsterdam  – Dis Amsterdam West – Restaurant de Italiaan Amsterdam Oud-West – Restaurant Cannibale Royale Handboogstraat Amsterdam – Cannibale Royale Ruysdaelkade Amsterdam de Pijp

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Alle nieuwe restaurants van Amsterdam uit de maand december, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends