Het is weer maandag, zwaar weekend achter de rug. Meestal gaan we er na zo´n weekend ook niet beter uitzien. Ellemieke heeft daarom een recept van een heerlijke Anti Aging smoothie voor ons om deze week goed te beginnen.

Iedereen wil er graag goed uit blijven zien. We ontkomen er niet aan om rimpelloos oud te worden. Het krijgen van rimpels is een natuurlijk proces, omdat onze huid nu eenmaal slapper wordt naarmate we ouder worden. We kunnen dure crèmes smeren, maar geloof me, die helpen echt niet. Je huid moet van binnenuit aangepakt worden. Een mooie, gezonde en gladde huid begint met de juiste voeding.

Wat heb je nodig:

2 kiwi’s (geschild en in stukjes)
handje boerenkool
halve avocado
1 beker kokosmelk (verkrijgbaar in de supermarkt of biowinkel) Let op, geen kokoswater maar melk, deze is wit.
200 ml water
handje ijsblokjes
handje gojibessen
1 eetlepel hennepzaadjes
1 theelepel MSM poeder (of in tabletvorm innemen)
1 theelepel rauwe honing (als je van zoet houdt, 1 eetlepel)
1 theelepel rauwe cacao nibs

 Bereiding:
Doe alles in een blender en mixen maar! Doe er als laatste wat rauwe cacao nibs  met wat hennepzaad op.

Hennepzaad: zorgt voor een gladde en gezonde huid door de aanwezige onverzadigde omega 3-vetzuren, welke één van de belangrijkste voedingsbronnen zijn voor een gezonde huid. Dit is de basis voor het gezonde vet wat van nature aanwezig is in onze huid.

Gojibessen: Ook wel de bes van de eeuwige jeugd genoemd. Gojibessen zijn rijk aan antioxidanten, eiwitten en aminozuren. Ook ondersteunt het de bijnieren. Gojibessen zijn het enige voedsel dat aantoonbaar de natuurlijke aanmaak van meer groeihormonen bevordert. Het is dus een verjongende superfood.

Kokosproducten: Kokos herstelt het natuurlijke vetgehalte van de menselijke huid, van zowel de diepere vetlagen als ook op cellulair niveau. Het is tevens een uitstekend middel tegen huidontstekingen, psoriasis, acne, puistjes, eczeem en andere vormen van huidirritatie.

MSM: Dankzij het aanwezige collageen is dit een ideaal product voor vele soorten huidproblemen. Collageen is één van de meest belangrijke bouwstoffen voor onze lichaamshuid. Het zorgt voor de elasticiteit van onze huid en het is tevens het hoofdbestanddeel van het losmazige bindweefsel, wat zich in onze huid bevindt. Ook remt MSM het verouderingsprocessen af en voorkomt het op effectieve wijze het slap worden van onze huid. Verder bezit het veel zwavel, wat ook een zeer essentieel mineraal voor onze huid is.

Rauwe honig: Bezit sterke vochthoudende eigenschappen, waardoor onze huid niet uitgedroogd raakt. Rauwe honing bezit tevens sterke cel regenererende eigenschappen voor onze huid en is bijzonder krachtig in het remmen van allerlei soorten huidinfecties en verouderingsverschijnselen, zoals rimpels. Manuka honing wordt zelfs zeer effectief ingezet tegen het bestrijden van huidinfecties waar geen enkele vorm van antibiotica meer helpt.

Op de eeuwige jeugd! :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Anti aging smoothie van Ellemieke Vermolen, 8.5 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends