Nu er bijna elke week een nieuwe horeca- etablissement haar deuren opent in Amsterdam, verdienen de “golden oldies” van de stad extra aandacht. Een goed voorbeeld van zo een gouwe ouwe is Wing Kee op de Zeedijk.

Liefhebbers van de authentieke Kantonese Chinese keuken komen al jaren over de vloer bij dit pareltje. Let wel, men komt hier niet voor de gezelligheid, want het interieur noch de ambiance is bepaald gezellig te noemen. Hoewel de tl-verlichting, met vitrage beklede ramen en plastic menu kaarten anders doen vermoeden, is dit het adres waar het eten een glimlach op je gezicht tovert.

Eenmaal binnen worden we begroet door een druk gebarende Chinese mevrouw, die ons snel naar een tafeltje brengt en de menukaart geeft. Deze bevat wel meer dan honderd zacht geprijsde gerechten, waarbij er ook nog combinatiegerechten mogelijk zijn. Erg handig, zo hoef je niet overal een gerecht van te bestellen.

Omdat de voor-hoofd-na formule niet bestaat bij Wing Kee, bestel je alles gewoon in één keer. Aan te raden is ook om meerdere gerechten te bestellen,zodat je met elkaar kunt delen. Wij gingen voor de Tja Siuw (magere babi pangang) in combinatie met de Peking eend, inktvis met chili en zout, Fo Nam (krokant spek) en de seizoensgroente met oestersaus.

Het rood gekleurde Tja Siuw vlees is lekker sappig en zoet en de Peking eend knapperig en goed gekruid. De Fo Nam is vlezig en net zoals de inktvis heerlijk, hoewel je weinig van de chili proeft. De seizoensgroente bestaat uit gestoomde Chinese broccoli met daaroverheen oestersaus. Alles en de daarbij behorende rijst is op gegaan! En als dessert? Dat is er niet…en als het er wél was..kregen we het niet op.

Wanneer ga je naar Wing Kee? Als je zin hebt in een snelle (want dat zijn ze!) lekkere, goedkope en pretentieloze Chinese hap. Omdat Wing Kee geen drankvergunning heeft, schenken ze er geen alcohol. Ook pinnen is niet mogelijk, dus zorg ervoor dat je vijftien euro p.p. contant bij je hebt.

Het personeel is altijd vriendelijk en gehaast. De thee is gratis en wachten op een tafel is niet iets ongewoons. Maar wat wil je bij één van de lekkerste Chinezen van Amsterdam?

Adres:Zeedijk 76,  Amsterdam
Buurt:  Zeedijk
Website: Geen
Sfeer: Weinig
Rekening: Gemiddeld 11,50 per gerecht. € 32,50 Euro voor 3 personen
Reserveren: Kan, maar is niet gebruikelijk
Kraanwater: Ja
Terras: Nee

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Authentiek Chinezen bij Wing Kee op de Zeedijk, 9.8 out of 10 based on 4 ratings
Share this article with your friends