Culi Amsterdam heeft een nieuwe rubriek , ” Twisted by Culi”. Onze Culi Amsterdam foodblogger Dorée schrijft om de week een review over een tentje dat ze bezocht heeft en bedenk vervolgens de andere week een twistrecept op datgene dat ze gegeten of gedronken heeft. Vandaag is het eerste Twisted by Culi recept te lezen.

Bananabread. De laatste maanden is dit op íeder food blog wel voorbij gekomen dus erg origineel is het niet zou je zeggen. Might be, maar laatst was Dorée bij de nieuwe tropische hotspot Waterkant, lees hier de review,  waar ze bananacake bestelde en het Twisted by Culi recept was geboren. Het kon nog wel wat tropischer vond ze …. dus voegde ze kokos, chocolade en pindakaas toe!

Hierbij het recept!

Choco-kokos-pindakaas bananabread (voor 1 grote cakevorm)

Ingrediënten
– 150 gr volkorenbloem
– 4 rijpe bananen
– 2 eieren
– 100 gr lichte olijfolie (of andere neutrale olie)
– 75 gr pure chocolade, grof gehakt
– 100 gr pindakaas
– 30 gr kokos flakes (of gemalen kokos)
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in en leg een strook bakpapier op de bodem. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een kom. Klop in een andere kom de eieren en de suiker los en meng de olie erdoor. Prak 3 van de 4 bananen en roer dit samen met de pindakaas door het eimengsel. Voeg dan het bloemmengsel, de kokos flakes en de chocolade toe en roer goed door. Snijd de laatste banaan in lange plakken en bedek hier de bodem van de cakevorm mee. Giet dan het cakemengsel in de vorm en bak het banana bread ongeveer 30-35 minuten in de oven of totdat hij gaar is (mijn oven had iets langer nodig, maar dat is dan ook een speciale.. deze tijd zou goed moeten zijn 🙂 ). Dit kun je goed testen met een satéprikker. De cake is goed als de prikker er droog uitkomt. Laat de cake een beetje afkoelen voor je hem aansnijdt.

Eet smakelijk en laat ons zeker even weten wat jij ervan vindt of wanneer jij nog creatieve ideeen hebt om een bananabread een leuke nieuwe twist te geven!

Lees voor meer leuke recepten, (van onze Culi Amsterdam foodblogger Dorée), www.catocheftt.nl.
  

Bananacake Waterkant Amsterdam

Bananabread Waterkant Amsterdam

Culi Amsterdam Twist Recept Choco-kokos-pindakaas banana bread

Choco-kokos-pindakaas bananabread Culi Amsterdam Twist recept

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Bananabread twistrecept Culi Amsterdam , 10.0 out of 10 based on 4 ratings
Share this article with your friends