Bar Bistro Bravour is een nieuw restaurant in Amsterdam Oost, aan de Dapperstraat. En je kunt wel stellen dat wij tijdens het eten een klein beetje verliefd zijn geworden op deze leuke plek! Wat een fijne sfeer, heerlijke verrassende gerechten en lekkere wijnen. We vertellen je er graag meer over!

Bar Bistro Bravour, Amsterdam Oost

Bar Bistro Bravour vind je in Amsterdam Oost, waar vroeger Visbar Beet zat. Het restaurant is nog steeds van dezelfde eigenaren, en die hebben tijdens de lockdown het concept én interieur omgegooid. Binnen vind je nu een prachtige grote, marmeren bar, donkerblauwe muren, gave gouden lampjes en grote planten. Wij houden wel van deze fijne stijlvolle en warme uitstraling. En hebben ze een lekker groot terras waar je door de heaters tot laat buiten kunt zitten. De tafels zijn gedekt met linnen, wat bijdraagt aan de stijlvolle sfeer maar vergis je niet: Bar Bistro Bravour is zeker geen stijve tent. Het is er super toegankelijk: de hele buurt is er welkom, en je neemt hier bijvoorbeeld je ouders mee naar toe, maar ook je vrienden of je kinderen. Het vrolijke personeel draagt hier zeker aan bij: ze maken met iedereen een praatje, kennen de vaste gasten bij naam en raadt je de lekkerste gerechten en wijnen aan.  

Borrelen met cava, kokkels en heerlijk robust brood

Wij starten met een glaasje Cava Rosado Pinot Noir, en twee gerechtjes van de borrelkaart: lekker robuust brood van Fort Negen met romige geklopte beurre noisette, en kokkels in botersaus. Dit combineert goed met de Cava, en het brood is heerlijk om te dippen in de saus van de kokkels. Er staan nog veel meer lekkere hapjes op de borrelkaart, dus ook voor alleen een klein hapje en drankje ben je bij Bar Bistro Bravour aan het juiste adres.

Verfijnde voorgerechten met verrassende smaken

Ook voor het diner staan er een aantal heerlijke voor-, hoofd- en nagerechten op het menu. Wat ons opvalt is dat ieder gerecht weer een klein kunstwerkje is: prachtig opgemaakt, verfijnde smaken en verrassende combinaties. Zo eten we als voorgerecht de tomatensalade. Klinkt simpel, maar dat is het allerminst! Verschillende tomatensoorten met ieder echt een andere smaak liggen op ons bord, in een fantastisch smakend basilicum water met druppels verveine olie, en daarbij een robuuste zaden cracker. Wie had gedacht dat tomaten zo verrassend kunnen zijn! Ook de zalmforel is heerlijk: kort aangebakken, en geserveerd met frambozen, radicchio en frisée sla. We drinken hier een Weissburgunder bij, die perfect combineert met al dit lekkers.

Gegrilde pulp en bloemkool met versgeraspte truffel

Ben je fan van pulpo? Bestel dan zeker de BBQ Pulpo als hoofdgerecht. Deze wordt geserveerd met een zwarte aardappelmousseline, een romescosaus met enorm veel pit, en geblakerde venkel. Echt enorm smaakvol. En er staan ook heerlijke vegetarische hoofdgerechten op de kaart. Zo aten wij de bloemkool, die op twee manieren is klaargemaakt: zowel geroosterd als gepaneerd en gefrituurd, waardoor hij bijna lijkt op tempura. Dit gerecht heeft al wat herfstigs, met de cantharellen en de versgeraspte truffel. We drinken hier een heerlijke Bianco del Cavalier uit Umbria en een Chateau Lassalle uit Bordeaux bij, en ook deze aanraders passen perfect bij deze hoofdgerechten.

Cocktails en heerlijke desserts

Als we tenslotte de desserts krijgen, dan zijn we pas echt verliefd. Een kleine ananas tarte tatin met rum en kandij kaneelijs, en de gebarbecuede vijgen met een heerlijk volle chocolademousse en sinaasappel granité. Of sluit af met een cocktail, zoals de spannende Roos loves Marijn, met onder andere mescal en extra speciaal door het brandende takje rozemarijn, waardoor we weer aan de kerstboomverbranding van vroeger moeten denken. We hebben enorm lekker gegeten en gedronken: we raden je zeker aan om ook een avondje naar Bar Bistro Bravour te gaan, en een klein beetje verliefd te worden.

Bar Bistro Bravour
Dapperstraat 26, Amsterdam Oost

P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!

En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends