Denk je aan Bar Boca’s, dan denk je aan een overheerlijk plateau met de lekkerste kazen, vis en vleeswaren. Waar je dan ook soms onwijs zin in kan hebben. Op een druilerige zondag begaven wij ons daarom naar de Pijp om ,onder het genot van een hapje en een drankje, een ultieme lazy sunday te beleven.

Helaas was er op het tijdstip dat wij er kwamen (15.00 uur) nog geen plateau te bestellen, alleen de boca’s en andere lunchgerechten, zoals soep en salade.
Een beetje teleurgesteld, maar ook weer benieuwd naar de ruim 30 (!!!) verschillende boca’s,bestelden wij boca’s met manchego en vijgencompote, makreelsalade met citroen-kappertjes mayonaise en paddenstoelen met truffelmayonaise. Daarbij een salade van verschillende soorten tomaat en een tom kha kai soepje. Dit gaat goed samen met een glas Lista Negra Reserve, want Bar Boca’s serveert wijnen van Grapedistict, Misschien niet heel spannend, maar wel gewoon goed en lekker.

Na een aantal van deze glazen te hebben genuttigd; de avondkaart was inmiddels ingegaan, zien we de plateau’s continu voorbij komen, kijken we elkaar kort aan en vooruit we bestellen toch nog een klein Boca’s plateau. Dit is een houten plateau met onder andere gerookte zalm, steak, en heerlijke kazen. Dit wordt geserveerd met boca’s (kleine broodjes). Naast de gemixte versie heb je ook een vegetarische, kaas, vlees, vis en zoete variant. De porties zijn ruim en de producten zijn van hoge kwaliteit.

Bar Boca’s is de ideale plek voor een gezellige borrel, waarbij je je niet op de borrelnoten of bittergarnituur hoeft te storten, maar heerlijk kunt eten.

Bar Boca’s heeft twee vestigingen in Amsterdam, in de Jordaan en de Pijp.

Adres: Westerstraat 30 en Sarphatipark 4
Buurt: Jordaan / de Pijp
Website: Bar Boca’s
Keuken: Mediterraans
Prijs: Boca’s tussen de € 2 en € 5. Middel boca’s plateau € 25
Reserveren: Aan te raden
Kraanwater: Ja

Bar Boca´s Amsterdam

Plateau Bar Boca´s Amsterdam

Bar Boca´s Amsterdam

Bar Boca´s Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Bar Boca’s aan het Sarphatipark en Westerstraat , 8.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends