We hebben er allemaal wel eens over gehoord, of we hebben het meegemaakt; het traditionele zondagavonddiner, zoals de Italianen dit aan ons hebben geïntroduceerd. Een tafel vol eten, een kamer vol familie en vrienden en een avond gevuld met gezelligheid: Casa di mama. Gelukkig hebben we ook in Amsterdam Italiaanse restaurants, die de overheerlijk pasta’s, pizza’s en tiramisu voor ons klaarmaken. Speciaal voor de Culilezers weergeven wij een aantal van de, naar ons idee, beste Italiaanse restaurants uit in Amsterdam om eens te bezoeken.

16 beste Italiaanse restaurants in Amsterdam

En hier zijn ze dan, 16 goede Italiaanse restaurants in Amsterdam, waar je echt een keer geweest moet zijn:

Pizzeria Renato’s op de Karel du Jardinstraat in Amsterdam de Pijp

Pizzeria Renato’s is dé plek in Amsterdam waar je heengaat voor een no-nonsens goede  pizza. De producten zijn lekker vers en uit Italië geïmporteerd. Het knusse en gezellig ingerichte restaurant zorgt dat je je direct op je gemak voelt en je wordt ook heel gastvrij ontvangen. Je kunt hier uiteraard ook terecht voor anti-pasti en desserts!

Pizzeria Renato’s
Karel du Jardinstraat 32 Amsterdam
020 673 23 00

Italiaans Restaurant Toscanini op de Lindengracht in Amsterdam Jordaan

Italiaans Restaurant Toscanini Amsterdam Jordaan

Italiaans Restaurant Toscanini Amsterdam Jordaan

Een ander populair restaurant onder de Amsterdammers is Toscanini. Niet alleen koken ze volgens de Italiaanse traditie, ook gunnen ze kleine voedselproducenten in Italië de kans hun ambachtelijke producten te blijven produceren, door producten van Slow Food te gebruiken. Bij Toscanini geniet je van een avond authentieke Italiaanse keuken.

Italiaans Restaurant Toscanini
Lindengracht 75 Amsterdam
020 623 28 13

 

Americano Bar & Kitchen op de Amsteldijk in Amsterdam Oost

Italiaans Restaurant Americano Bar and Kitchen Amsterdam Oost

Italiaans Restaurant Americano Bar and Kitchen Amsterdam Oost

Americano Bar & Kitchen biedt een hapje Italiaanse cuisine terwijl je je waant alsof je in het bruisende New York bent. Heerlijke barhapjes, verschillende Italiaanse gerechten en zelfgemaakte cocktails in een onbedwongen relaxte sfeer, wat wil je nog meer?

Americano Bar & Kitchen
Amsteldijk 25
020 752 74 44

 

Italiaans Restaurant de Koevoet op de Lindenstraat in Amsterdam Jordaan

Italiaans Restaurant de koevoet Amsterdam Jordaan

Italiaans Restaurant de koevoet Amsterdam Jordaan

Restaurant De koevoet is ook wel een “all-time favorite” te noemen onder de Amsterdammers. Door de naam zou je het in de eerste instantie niet denken, maar De Koevoet in een heus Italiaans restaurant in de Amsterdamse Jordaan. Het menu bestaat uit een tal van verschillende authentieke Italiaanse gerechten om je vingers bij af te likken. En als afsluiter van je avond kunnen wij de verse gemaakte schroppino zeker aanraden.

 

Italiaans Restaurant De koevoet
Lindenstraat 17
020 624 08 46

 

Italiaans Restaurant De Italiaan op de Bosboom Toussainstraat in Amsterdam Oud West

Italiaans Restaurant de italiaan Amsterdam Oud West

Italiaans Restaurant de italiaan Amsterdam Oud West

Restaurant De Italiaan laat juist heel duidelijk in de naam weten wie ze zijn. Een leuk Italiaans restaurant, waar de pizza’s vers uit de houtoven komen. Ook degenen die glutenvrij eten kunnen bij De Italiaan een pizza of pasta bestellen. Daarnaast kun je nog kiezen tussen de andere Italiaanse gerechten als vis of vlees en antipasti.

Italiaans Restaurant De Italiaan
Bosboom Toussainstraat 29 Amsterdam
020 683 68 54

Italiaans Restaurant Ciro Passami L’Olio op de Tweede Helmersstraat in Amsterdam Oud West

Restaurant Ciro passami l’olio, een standaard zin die je vaak aan de Italiaanse tafel hoort: geef me de olie. Ciro is tevens de naam van de eigenaar. Dit is een restaurant waar je heen gaat als je even iets meer te besteden hebt en mogelijk zelfs iets te vieren hebt. De menukaart is klein maar fijn en ook de sfeer is erg aantrekkelijk.

Restaurant Ciro passamo l’olio
Tweede Helmersstraat 3 Amsterdam
020 618 84 20

Italiaans Restaurant Bella Storia op de Bentinckstraat in Amsterdam West

Bij Restaurant Bella Storia worden gerechten geserveerd van de Italiaanse plattelandskeuken. Voor een heerlijke pizza of pasta zit je hier absoluut goed. Geniet met een goede wijn en lekker eten van een gezellig avondje Italië in Amsterdam.

Italiaans Restaurant Bella storia
Bentinckstraat 28 Amsterdam
020 488 05 99

Italiaans Restaurant Classico op de Willemsparkweg in Amsterdam Oud Zuid

Verstopt in Oud Zuid, op korte afstand van het concertgebouw en daarmee het ideale Italiaanse restaurant om een hapje te eten voor een voorstelling, is restaurant Classico op de Willemsparkweg. Je betaalt wel iets meer voor je eten, maar je krijgt dan ook wel waar je voor betaalt. Heerlijk vers gemaakte pasta en vooraf een super anti-pasti. Bij binnenkomst een kleine amuse, en naast het heerlijke eten ook een goede wijnkaart.

Italiaans Restaurant Classico
Willemsparkweg 87
020 676 07 00

Italiaans Restaurant Incanto op de Amstel in Amsterdam Centrum

Italiaans Restaurant Incanto Amsterdam Amstel Centrum

Italiaans Restaurant Incanto Amsterdam Amstel Centrum

Restaurant Incanto. Je kunt hier heerlijk dineren en ook lunchen. Ze hebben hier een menukaart bestaande uit verschillende voor- hoofd- en nagerechten en vaak uitstekende aanbevelingen wat betreft de wijn. De prijzen liggen iets hoger dan in een simpele pizzeria, maar het eten en de service maken het dan wel waard.

Restaurant Incanto
Amstel 2 Amsterdam
020 423 36 81

Italiaans Ristorante Il Primo op de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam Centrum

Ristorante Il Primo is gevestigd in hartje Amsterdam en brengt een stukje van het idyllische Italië terug naar onze levendige stad. Met een mediterrane sfeer, authentieke en traditionele gerechten kun je bij Il Primo echt een beetje cultuur proeven. Het personeel is daarnaast ook erg sympathiek. Zeker het proberen waard!

Italiaans Ristorante Il Primo
Reguliersdwarsstraat 13-15
020 331 93 70

Italiaans Restaurant Spaghetteria in Amsterdam West

Italiaans Restaurant Spaghetteria Amsterdam West

Italiaans Restaurant Spaghetteria Amsterdam West

Restaurant Spaghetteria in Amsterdam West. Een plek waar de pasta’s nog vers worden gemaakt en waar de Italiaanse traditie heerst. Het menu bestaat uit zes traditionele pastagerechten, waarvan er drie dagelijks verschillen. Eindig je maaltijd met een stuk tiramisu, of een zelfgemaakte sgroppino en je komt zeker een keer bij ze terug.

Spaghetteria pasta-bar
Van Woustraat 123 Amsterdam / Jan Hanzenstraat 32 Amsterdam

Italiaans Restaurant Pasta e Basta op de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam Centruum

Italiaans Restaurant Pasta e Basta Amsterdam Centruum

Italiaans Restaurant Pasta e Basta Amsterdam Centruum

Restaurant Pasta e Basta is al lang bekend onder Amsterdammers én niet-Amsterdammers. Het restaurant staat bekend om de hele beleving. Naast fantastische gerechten, hebben ze ook een mooie wijnkaart en muzikale optredens van de obers en serveersters. De gerechten zijn samengesteld door Pasta e Basta’s chef kok, Tom Smit, en sterrenchef Ron Blaauw, dit is ook op de menukaart terug te zien.

Italiaans Restaurant Pasta e Basta
Nieuwe Spiegelstraat 8 Amsterdam
020 422 22 22

Italiaans Restaurant Panini op de Vijzelgracht in Amsterdam Centrum

Restaurant Panini is een favoriet bij menig foodblogger, ze hebben hun steentje dan ook al verdiend sinds 1986. Bij Panini heb je keuze uit heerlijke antipasti ,denk aan een bord heerlijke charcuterie, om je avond alvast in goede banen te leiden. Voor het hoofdgerecht kan je kiezen uit verschillende verse pasta’s zoals gnocchi met doperwten en pecorino, of een vlees- /visgerecht van de dag. Als je hierna nog ruimte hebt, zijn er ook desserts. De sfeer is gezellig en open, het restaurant is verder lekker simpel ingedeeld.

Italiaans Restaurant Panini
Vijzelgracht 3-5
020- 626 49 39

Italiaans Restaurant Caffee’ 500 op de Abert Cuypstraat in Amsterdam de Pijp

Italiaans Restaurant Caffe 500 Amsterdam de Pijp

Italiaans Restaurant Caffe 500 Amsterdam de Pijp

In de Pijp is geen dag hetzelfde en zo is ook de instelling van Caffe’ 500. Tuurlijk, je vindt er heerlijke Italiaanse lekkernijen en wijnen, maar ook de menukaart verandert dagelijks. Je kunt er dus zeker van zijn dat het eten iedere dag weer opnieuw vers bereid is. De ongedwongen gezellige Italiaanse sfeer proef je meteen en ook het personeel stelt niet teleur. Het restaurant zit vaak vol, dus van tevoren reserveren is wel slim en het zeker waard.

Italiaans Restaurant Caffe’500
Albert Cuypstraat 59
020 676 26 87

Italiaans Restaurant Piccolo Mondo op de Gelderskade in Amsterdam

En last but definitely not least Restaurant Piccolo Mondo. Dit restaurant brengt ons tussen de Chinese tekens in Chinatown, namelijk Piccolo Mondo. Een zaak waar veel toeristen komen maar ook de Amsterdamse vaste klant haar plekje heeft gevonden. De open sfeer wordt gezet door de grote ramen, creatieve lichtgevende muur en Italiaanse muziek op de achtergrond. Het meeste personeel spreekt weinig Nederlands, maar wel Engels. Het is soms een beetje passen en meten om aan tafel te zitten, maar het eten is heerlijk.

Italiaans Restaurant Piccolo Mondo
Geldersekade 93
020 358 38 75

 

Er valt nu eigenlijk nog maar één ding te zeggen: ‘Buon appetito’. Mist er volgens jou écht nog een Italiaans pareltje in deze lijst? Stuur ons dan gerust een berichtje.

 

Vind hier andere italiaanse Restaurants in Amsterdam:

Restaurant De Koevoet Lindenstraat Amsterdam Jordaan  –  Restaurant De Italiaan Amsterdam Bosboom ToussaintstraatPizza bij Mastino in Amsterdam de PijpItaliaanse Bar Gallizia in Amsterdam OostIl Pecorino Wilhelmina Dok in Amsterdam NoordEddy Spaghetti in Amsterdam OostAmericano Bar & Kitchen aan de AmstelGrand Café De Balie Amsterdam op de Kleine-GartmanplantsoenHoly Ravioli op de Jan Pieter HeijestraatRenato’s Pizzeria Karel du JardinstraatCaffe 500 in de PijpBruschetteria Bocconi SpaarndammerstraatPizza bij Da Portare Via op 4 locaties in AmsterdamRestaurant Spaghetteria in Amsterdam WestRestaurant Pasta Pasta in Amsterda de Pijp

 

Lees ook ons artikel over:

Top 6 Sushi Restaurants in AmsterdamDim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon AmsterdamPop-up Restaurants Amsterdam Restaurants Lunch Amsterdam Restaurants Dinner AmsterdamRestaurants Borrel Amsterdam

 

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
16x beste Italiaanse restaurants in Amsterdam, 5.8 out of 10 based on 4 ratings
Share this article with your friends