Met Bord’Eau à la maison is het heerlijke eten van sterrenrestaurant Bord’Eau een stuk toegankelijker geworden: je haalt het namelijk gewoon in huis! Wil jij dus ook genieten van de kwaliteiten van Michelin-ster chef Bas van Kranen? Lees dan snel verder wat voor lekkers we gegeten hebben! Update november 2021: ondertussen heeft Restaurant Bord’Eau plaatsgemaakt voor Restaurant Flore.
Bord’Eau à la maison – Restaurant Bord’Eau, Amsterdam Centrum
Toegegeven, op de fiets springen naar de Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam Centrum voelt nog niet zo chique. Maar zodra je welkom geheten wordt door een deftige portier met een hoed op, begint het toch echt als een sterren experience te voelen! Ik krijg een behoorlijk zwaar papieren tasje en nog wat add-ons mee, en bid op de fiets terug dat ik deze kostbare inhoud niet onderweg op de grond laat vallen.
Thuis pakken we de tas uit, die de terugweg heeft gehaald. En worden we steeds gelukkiger: wat een hoop bakjes met eten komen eruit! We hebben een menu van 9 gerechtjes gekregen, en besluiten ze in etappes te gaan opdienen. Soms dient er nog iets opgewarmd of afgebakken te worden, maar over het algemeen is het bereiden vooral het mooi op een bordje leggen van de verschillende elementen.
Wat hebben we gegeten met Bord’Eau à la maison?
Wat hebben we gegeten? We beginnen met het net afgebakken zuurdesembrood: enorm vers, gemaakt van 100% biologisch volkoren en geserveerd met hele interessante dipjes van peterselie en zolderspek aioli. Leuk om te weten is dat Bas en zijn team met lokale boeren rondom Amsterdam werken, om zo de omgeving te steunen en precies weten waar hun producten vandaan komen. Daar eten we een witte gazpacho van asperges bij, gegarneerd met grapefruit en amandel. Wauw, direct twee hele lekkere gerechten!
We leggen de pizza in de oven om af te bakken, en maken ondertussen een bordje op met groenten van het moment. Een vrolijk bordje groene groenten die allen en andere bereidingswijze hebben gehad, en geserveerd worden met een vinaigrette van karnemelk en dille. Een erg fris en smakelijk gerecht! Daarna volgt de inmiddels warm en heerlijk ruikende pizza. Gevuld met paarse bloemkool, graskaas en salie, echt genieten.
Ook genieten we nog van een simpel en elegant bonen gerecht en een Caesar salade waarbij we enorm onder de indruk zijn van de ansjovis dressing. En eten we nog een fantastische lams-gehaktbal met oreganocrème.
Tot slot zijn er twee dessert gerechtjes. Een verrassend gerecht met komkommer en abrikoosgranita met jonge geitenkaas. En heerlijke amandel madeleines met een sabayon. Een prachtige afsluiting van de avond!
Iedere week een wisselend menu
Het menu wisselt iedere week, en je kunt op de website van Bord’Eau zien wat er voor die week op de planning staat. En wij kunnen volledig aanraden om het een keer te bestellen: we gunnen iedereen zo’n bijzondere avond! Tip: zorg dat je ook de volgende dag nog geen etentje gepland hebt. Wij hadden namelijk de eerste avond nog niet alles opgegeten omdat de hoeveelheid zo ruim was. En dan heb je de volgende avond gewoon opnieuw een sterrenmaaltijd als diner!
Bord’Eau a la maison – Restaurant Bord’Eau
Nieuwe Doelenstraat 2 – 14
Amsterdam Centrum
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
Bord’Eau à la maison – Restaurant Bord’Eau, Amsterdam Centrum,
[…] met een Michelin ster: MOS Amsterdam, Bord’Eau à la Maison en de Sterrenchef […]
[…] keuken: Amstel Restaurant, Brasserie van Baerle, Floreyn, Jacobsz, The Lobby, Morgan & Mees, Bord’Eau à la Maison en de Sterrenchef […]