Onlangs opende horecaondernemer, Casper Reinders, officieel de deuren van Nacional, zijn alweer tiende zaak in Amsterdam. Nacional is een brasserie” New York style ” op het Leidseplein.

De zaak beslaat 470 vierkante meter, heeft 6 meter hoge plafonds en een klassiek-industriële uitstraling. Met de mooie oude houten vloer, originele Franse tegels en lampen, bruine bar, het linnen op tafel, heeft het echt de uitstraling van een prachtige Franse Brasserie.

Ook het menu is geinspireerd op de Franse keuken. Op de kaart staan echte Franse klassiekers zoals; Rib Eye Béarnaise met friet en sla, geconfijte eend, steak tartare, grilled poussin, escargots, fruits de mer en eendenlever met brioche. Voor het dessert is er keuze uit de befaamde Franse nagerechten, zoals de crème brulée, tarte tartin en de Ile flottante.

Ook de wijnen worden, net zoals in Frankrijk, per glas, karaf 250ml en 500ml of per fles geserveerd. Daarnaast is er veel keuze uit vermouth, champagne, sherry en port per glas.

Nacional is de gehele week open voor ontbijt, lunch en diner. Ook hebben ze een terras, waar je bij lekker weer buiten kunt zitten.

Adres: Kleine Gartmanplantsoen 11 A, Amsterdam
Buurt: Centrum
Website: Nacional
Prijscategorie: voorgerechten vanaf € 8,50, hoofdgerechten vanaf € 16, wijn vanaf € 4
Sfeer: Franse Brasserie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Brasserie Nacional Leidseplein , 4.6 out of 10 based on 8 ratings
Share this article with your friends