Ook in oud-west ontdekken we veel nieuwe zaken die de stad rijk is. De ene nog leuker dan de andere. Zo ook Café Lennep, gelegen op de – hoe kan het ook anders- Jacob van Lennepkade vlakbij de Jan Pieter Heijestraat.

Zonaanbidders, no-nonsense eters, “grill-seekers” en bier drinkers konden al vanaf juni dit jaar hun hart ophalen bij Cafe Lennep. Naast het fijne terras aan het water en beschutte binnentuin, schuilt er ook een rauw industrieel doch gezellig interieur wat Lennep zelf bestempeld als “New York met de Amsterdamse bluf”. Been there, seen that? Trust me, dit eetcafé heeft iets wat vele andere hippe “ruin resto-bars” niet hebben, namelijk: lekker eten, goede bediening, relaxte soul muziek en een beest van een grill midden in de zaak. Je kunt er niet omheen.

Na de boel geïnspecteerd te hebben werd het hoog tijd om ook wat te gaan bestellen. We kwamen er immers ook om te lunchen. Van de menu kaart konden we een keuze maken uit veertien fijn geprijsde gerechten variërend van “stokje tonijnsalade” tot een “Frans boerderij kippetje”. Wij gingen voor de “stokje geroosterde rib-eye” en de “specials hotdog”. Het eerste was een baguette met dungesneden rib-eye, rucola, pecorino en mierikswortelcreme; de tweede een lunchdog van Brandt & Levie met kool, zuur, mosterd, ketchup en gebakken uitjes. Beide broodjes waren alles behalve kinderachtig van formaat en lekker rijk belegd. De rib-eye was lekker sappig en de mierikswortelcreme heerlijk net als de Brandt & Levie lunchdog die tevens tijdens het diner ook als hoofdgerecht te bestellen is. Een aanrader!

Bij Cafe Lennep kun je terecht voor lunch, borrel en/of diner. Wanneer ga je naar Cafe Lennep? Als je zin hebt om ongedwongen lekker te genieten van een lekker kippetje van ‘t spit, heerlijk broodje of gewoon een kop koffie. Ook de royale bar nodigt uit tot gezellig drankjes drinken met vrienden.

Adres: Jacob van Lennepkade  334
Buurt:  Oud-West
Website: Café Lennep
Sfeer: Industrieel gezellig
Rekening: 20 Euro twee personen lunch
Reserveren: Lunch nee, diner is aan te raden
Kraanwater: Ja
Terras: Binnentuin en aan het water

Diner Café Lennep Amsterdam

Diner Café Lennep Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Cafe Lennep op de Jacob van Lennepkade , 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends