In het prachtige Amsterdam Oost vinden we sinds september restaurant ‘De Plantage’. De voormalige ledenverblijven naast Artis zijn met succes verbouwd tot een bijzonder elegant etablissement.
Een indrukwekkende ruimte met plaats voor ongeveer 240 gasten. En geloof het of niet, ook op een doordeweekse avond zit het gewoon vol!

Het menu daagt uit met verscheidene creatieve gerechten, geïnspireerd op verschillende windstreken. De gangen van het menu worden goed verzorgd gepresenteerd, maar mogen in de uitvoer hier en daar spannender.
Wij probeerden onder andere de gele linzensoep met saffraan en de ‘ttoro’, een vissoep uit het Baskenland. Hierop volgden de ravioli gevuld met een ragout van wildzwijn met salieboter en de salade van jonge spinazie met Turkse schapenkaas, dadels en gepofte ui. De gerechten waren goed van smaak en vooral de ravioli was erg lekker.

Door de grootte van de zaal heeft de bediening soms moeite het overzicht te bewaren. Desalniettemin is De Plantage een goed adres voor een avond buiten de deur eten tegen een alleszins eerlijke prijs.

Het is misschien niet de plek voor een romantisch avondje met je lover of om relaxt te tafelen met je vrienden, maar wel een stek voor een zakelijke of  familie-aangelegenheid.

Tip: neem een extra shawl of omslagdoek mee, door de hoge plafonds kan het soms wat kil zijn.

Café-restaurant de Plantage is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 01.00 uur.

Adres: Plantage Kerklaan 36, Amsterdam
Buurt: Oost
Website: De Plantage
Kraanwater: Ja
Terras: Ja
Sfeer: grote gezellige brasserie
Rekening: 4 gerechtjes en een karafje wijn € 45,75

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Café-restaurant de Plantage in Oost, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends