The Lion Kitchen heeft weer een heerlijk recept voor ons!

Candy Chicken (4 personen)

– 2 kipfilets;
– handje bloem;
– handje sesamzaadjes;
– ei;
– knoflookteen;
– 3 el honing;
– 2 el sojasaus;
– 2 el ketjap;
– 2 el zoetzure saus (de pittige);
– 2 el sesamolie;
– 1 el maizena;
– optioneel een beetje Sriracha saus als je van pittig houdt); en
– peper & zout.

Pel en pers de knoflookteen. Maak een marinade van de honing, sojasaus, ketjap, knoflook en zoetzure saus. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder olie in 3 min mooi bruin. Blijf de sesamzaadjes regelmatig omscheppen, zodat ze niet verbranden.

Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Kluts het ei op een bord en leg de bloem op het andere bord. Haal de kip eerst door het ei en dan door het bloem, schud de bloem er een beetje vanaf en leg de kip op een derde bord.

Verhit de sesamolie in een koekenpan. Voeg de kip toe en bak zo’n 3 á 4 min, totdat de kip rondom mooi bruin en licht krokant is geworden.

Voeg daarna de saus toe en breng het geheel aan de kook. Je zult merken dat als de saus gaat koken het erg plakkerig gaat worden. Voeg om die reden 2 bekers koud water toe en roer het geheel goed door. Breng wederom aan de kook en laat de saus indikken. Los de maizena op met een beetje warm water. Voeg dit op het laatste moment toe om de saus nog wat extra dikker te maken. Als de saus al erg dik is kan je de maizena achterwege laten.

Schep de Candy Chicken op een bord en strooi er wat van de sesamzaadjes overheen. Enjoy!!

20140803-110523-39923659.jpg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Candy Chicken van The Lion Kitchen, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends