Deze woensdag heeft The Lion Kitchen een heerlijk, gezond en  light recept voor ons.

Chicken & Paksoi (4 personen)

– 400 gr kippendijen;
– 4 el hoisinsaus (te koop bij een toko);
– 1/2 el sesamolie;
– 1 el honing;
– 1 el sambal;
– 2 tenen knoflook;
– stuk gember ter grootte van je duim;
– 2 el sesamzaadjes;
– 1 grote paksoi;
– 120 gr taugé;
– limoen;
– peper & zout;
– olijfolie.

Zet de oven aan op 200 gr. Pel de knoflook en snijd de knoflook in dunne schijfjes. Schil de gember en snijd de gember ook in dunne schijfjes. Meng de kippendijen met de hoisinsaus, sesamolie, sambal, knoflook, gember en 2 el olijfolie. Laat de kippendijen even marineren, hoe langer hoe beter. Zet daarna de kippendijen voor 35 min in de oven. Houd de kippendijen goed in de gaten en blijf ze regelmatig omdraaien. Als het te snel gaat draai je de oven wat lager en dek je de kippendijen af met een stuk aluminiumfolie.

Ondertussen was je de paksoi en de taugé. Snijd de onderkant van de paksoi eraf. Verdeel het witte gedeelte van de paksoi in gelijke delen. Probeer de groene bladeren zoveel mogelijk heel te houden. Snijd de bladeren hoogstens door de helft. Vul een grote pan met een laagje water en plaats hierin het stoommandje. Vul het stoommandje met de paksoi en plahttps://culi-amsterdam.nl/wp-admin/post-new.phpats de deksel op de pan of het mandje. Het water mag de paksoi dus niet aanraken.

Rooster in een pannetje, zonder olie, de sesamzaadjes in 3 á 4 min mooi bruin. Zet daarna de sesamzaadjes even weg om af te koelen.

Als de kippendijen nog ongeveer 10 min moeten zet je het vuur aan. Als het water begint te pruttelen stoom je de paksoi voor ongeveer 5 á 6 min. Draai daarna het vuur uit. Eet de taugé rauw of bak deze even kort in een scheutje olijfolie om de taugé iets op te warmen.

Haal de kippendijen uit de oven en verdeel over vier borden. Verdeel daarna de paksoi over de borden en geef iedereen een schep taugé. Beetje peper & zout over alles. Strooi wat sesamzaadjes over de groenten. Knijp als finishing touch nog een beetje limoen over de kip.

http://thelionkitchen.com/wp-content/uploads/2014/05/20140520-110925-40165408.jpg

Voor meer info en foto’s check The Lion Kitchen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Chicken & Paksoi van The Lion Kitchen , 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends