Verscholen op Rozengracht 106 (naast Mazzo), heeft anderhalf jaar geleden het oud tapas restaurant Manzano plaats gemaakt voor restaurant Chow, een super sfeervolle kruising tussen een museum en een restaurant, gevuld met allerlei interessante curiosa en waar het allemaal draait om de Pan-Aziatische keuken. Onlangs betraden we deze hippe stek voor het eerst (jaja shame on me) en waren we blij verrast.
Verstopt in een historisch oud grachtenpand (hoe pan-Aziatisch wil je het hebben) een aantal meters van de straat, vinden we aan het einde van een heuse binnenplaats de ingang van Chow. Eenmaal binnen doet het interieur alles behalve pan, laat staan Aziatisch aan. Een wereld vol gave tegenstrijdigheden die een heel mooi geheel vormen. Chow is cool en dat is aan alles te zien.
De charmante dame van de ontvangst brengt ons naar onze tafel en al gauw worden we door een andere collega geholpen. Wat te drinken? Graag! Of we bekend zijn met het concept? Nee. Shared dining. Helder! Om het onszelf makkelijk te maken (de kaart biedt veel lekkers) gaan we allebei voor de 3-journeys menu, bestaande uit 4 voorgerechten een hoofdgerecht en een dessert. We beginnen met de “crispy squid” uit Japan met spicy mayo, een grote portie gefrituurde reepjes inktvis die naar meer smaken. Om in de Japanse sferen te blijven krijgen we als tweede voorgerecht heerlijke “Salmon tataki”, heel licht aangebakken zalm filet met een saus van sinaasappel miso. Als laatste twee van de vier voorgerechten (ja je krijgt hier waar voor je geld!) kregen we een royale kom zeewiersalade en gebakken coquilles met een salsa van cherry tomaten. Aziatisch? Niet echt, maar lekker was het wel! Na een korte pauze en een glas rode Sancerre (aanrader) later kregen we ons hoofdgerecht: gegrilde zalm en een op Thaise wijze gegrilde kip met dito groenten en een saus van kastanjes. Winner winner chicken dinner! Hoewel de zalm ook lekker was, stak de kip met verrukkelijke houtskool smaak er toch met kop en schouders bovenuit. Door naar het dessert! Op één of andere gekke manier reserveert je lichaam daar toch altijd een beetje ruimte voor en dat is maar goed ook. Als laatste “journey” werden we getrakteerd op een cheesecake met een coulis van passievrucht. Met deze smeuige cheesecake en een espresso sloten we onze avond af bij Chow. Komen we hier een keer terug? Jazeker!
Ga vooral naar Chow om te genieten van het mooie interieur en lekker eten. Mocht je de verwachting hebben dat je hier authentieke Aziatische gerechten voorgeschoteld krijgt dan helpen we je bij deze uit de droom. Het eten is lekker (veel), maar is meer een knipoog naar de Aziatische keuken dan wat anders. De bediening is alleraardigst en de wijnen (hoewel aan de prijs) zijn top. Voor een avondje uit of een romantische date is dit een hele toffe zaak. Leuk om te weten: het pand was vroeger hét proeflokaal van Bols.

Adres: Rozengracht 106
Buurt:​Jordaan
Website: www.restaurantchow.nl
Sfeer: Sfeervol, mysterieus en knus
Rekening: Gem. 45 Euro pp
Reserveren: Ja
Kraanwater: Nee
Terras: Ja!

imageimage

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Chow for now! Pan-Asian genieten bij restaurant Chow op de Rozengracht, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends