Vorige week waren we te gast bij Café Cliché, het restaurant van Sidney Schutte in Amsterdam Oost. Daar werd namelijk een minibeurs van Combekk georganiseerd. Een heel tof bedrijf dat pannen maakt van gerecyclede materialen. En klinken pannen je nog niet zo inspirerend in de oren? Lees dan zeker verder, wij waren onder de indruk van alle verhalen die we gehoord hebben. En natuurlijk van het eten!
Combekk @ Café Cliché, Restaurant Amsterdam Oost
Combekk is een aantal jaar geleden als start-up opgezet door Mark Suurbier. Hij vond het gek dat we met eten enorm bezig zijn met duurzaamheid en waar onze ingrediënten vandaan komen, maar dat dit in ons kookgerei nog niet terugkomt. Hij is daarom gestart met het maken van gietijzeren pannen, die volledig worden gemaakt van gerecycled ijzer. Hij begon met het omsmelten van ijzer van oude treinrails, om de Dutch Oven te maken. Toen dit succesvol bleek, zette hij ook bike edition op, die gemaakt werden van oude fietsen uit de grachten. En ondertussen is er zelfs een limited edition pan, gemaakt van oude gevangenisonderdelen! Echt pannen met een verhaal dus, en enorm duurzaam.
En bij mooie pannen horen mooie gerechten! Daarom wordt deze minibeurs van Combekk gehouden in Café Cliché, van Sidney Schutte. Sidney kennen we natuurlijk allemaal als chef-kok van Spectrum, het tweesterrenrestaurant, dat tot voorkort Librije’s Zusje heette. Sinds augustus 2018 heeft hij ook zijn eigen restaurant. Géén sterrenrestaurant, benadrukt hij. Gewoon een restaurant waar je je thuis voelt, met lekker eten met een twist. De inrichting is vrolijk, met leuke apenbehangetjes, koperen elementen en moderne kunst aan en op de muren. En hele relaxte en humoristische bediening, wat maakt dat je je inderdaad meteen thuis voelt!
Nadat we aan tafel gaan, starten we met een garnalencocktail, die geserveerd wordt in een halve avocado. Knapperige garnaaltjes, een krokant laagje om de avocado en de mierikswortel maken dat dit zeker niet de standaard garnalencocktail is. Hierna krijgen we een prachtige, zachte zalmmoot met witte asperges, onze favoriet van de avond! Als hoofdgerechten worden er pannen met black peper beef op tafel gezet om te delen, en krijgen we Japanse gelakte ribbetjes met komkommer. Alles is vol van smaak, en doordat de gerechten midden op tafel worden gezet krijg je echt zo’n huiskamer gevoel. Tot slot krijgen we een pavlova, die heel mooi in balans is door de zure kersen en zure room. Een mooie afsluiter van een middag waarin we enorm verwend zijn door het lekkere eten en de gepassioneerde verhalen!
Combekk @ Café Cliché
Middenweg 35
Amsterdam
Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
Combekk @ Café Cliché, Restaurant Amsterdam Oost,
No Comment