Ontdek de authentieke smaken van Mexico-Stad met Rosa Cienfuegos’ ‘CDMX: Een Culinaire Reis door Mexico-Stad’. Dit boek is een viering van de gerechten waarmee Rosa is opgegroeid en neemt je mee langs de streetfoodzaken, markten, restaurants en cafés van CDMX.
Mexico-Stad, Mi Amor
Mexico-Stad, ofwel Ciudad de México (CDMX), is een stad die iedereen die er komt weet te charmeren. Rosa Cienfuegos, geboren en getogen in deze levendige wereldstad, deelt haar passie en liefde voor deze plek in haar boek. Hoewel ze nu in Sydney woont, blijft CDMX haar hart veroveren. Van de kleurrijke straten vol creativiteit en cultuur tot de verrukkelijke streetfood stalletjes, Mexico-Stad heeft een betoverende charme die moeilijk te weerstaan is.
Het boek brengt de rijke smaken van Mexico-Stad tot leven. Geniet van quesadilla’s met paddenstoelen, jalapeño, kaas en salsa verde, of maak aguachile (pittige garnalen). Verbreed je tacorepertoire met authentieke taco’s of proef heerlijke streetfood zoals alitas de pollo (kippenvleugels met salsa van habanero en mango) en tostadas de cochinita pibil (tostada’s met pulled pork en ingelegde rode ui).
Met basisrecepten voor tortilla’s, frijoles refritos (bonenpuree) en verschillende salsa’s kun je je voorraadkast aanvullen met Mexicaanse ingrediënten. Ontdek inspiratie voor diverse comida corrida (snelle maaltijden) en geniet van ontbijt tot desserts.
Winnen: 3x CDMX van Rosa Cienfuegos
Ben je enthousiast geworden over ‘CDMX: Een culinaire reis door Mexico-Stad’? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 3 exemplaren van het boek weggeven aan onze volgers! Hoe kun je winnen?
- Tag in de comments onder het Facebook, Instagram of TikTok bericht de persoon met wie je graag een recept uit dit boek zou willen maken.
- Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
- Deze winactie loopt tot dinsdag 9 juli om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook, Instagram en TikTok deelnemers de winnaars bekend.
- Natuurlijk leuk als je Culi Amsterdam (Facebook, Instagram, TikTok) en uitgeverij GoodCook (Instagram) volgt.
Kun je niet wachten? Hieronder delen we alvast een recept uit ‘CDMX’ voor heerlijke tinga de pollo.
Tinga de Pollo
Een veelzijdig gerecht, gekenmerkt door de rokerige smaak van chipotle, dat perfect is voor tostada’s, sopes of taco’s. Voeg zure room toe om de pittigheid te temperen voor een extra smaakvolle combinatie.
Ingrediënten
- 1 kg kipfilets
- 5 laurierbladeren
- 5 witte uien, in dunne ringen, plus 1 ui, doormidden gesneden
- 1½ el zout
- 4 pruimtomaten, grofgehakt
- 100 g chipotles in adobosaus
- 1 teen knoflook
- 2 el olie
- 12 maïstortilla’s (recept ook te vinden in het boek)
Bereiding
- Kook de kipfilets met de laurierbladeren, een halve ui en de helft van het zout in 15 minuten tot ze net gaar zijn. Bewaar het kookvocht.
- Trek de kip met je vingers of vorken uit elkaar.
- Pureer de tomaten, chipotle, overgebleven halve ui, 100 ml kookvocht en de rest van het zout in een blender.
- Fruit de uienringen in olie tot ze verkleuren (~10 min). Voeg de tomaten-chipotlesaus toe en kook tot de saus donkerder is. Voeg de kip toe en kook 20 minuten tot het mengsel ingekookt en gebonden is. Serveer de tinga in de tortillas.
CDMX: Een culinaire reis door Mexico-Stad|Rosa Cienfuegos| 29,95
Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
Onze favoriete Aziatische kookboeken
- Vegan Toko – hét kookboek als je van Aziatisch eten houdt en meer plantaardig wilt eten
- Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel
- JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
- Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met een sneak preview van 2 recepten!
Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden! - Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
- Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
- Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
- Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
- Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten
- Kookboek Bayrut – een boek dat de ziel van Beiroet op een bord tovert, met een recept voor gegrilde inktvis!
- Midden-Oosterse Salades – Probeer het recept voor gegrilde perziken van Shuki Rosenboim
- Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen
- Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
- NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
- Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!
- Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten.
- Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende.
Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers
- Het lekkerste uit Zweden – Met de lekkerste Zweedse gerechten
- Even more basics to brilliance – Een heerlijk kookboek van Donna Hay
- Met Lynn de keuken in – Het kookboek van Lynn van de Vorst voor easy & effortless koken
- Pien laat haar eten zien – vol. 2. – Wij delen het recept voor plaatpizza met citroenpesto van Instagram legende Pien!
- Simpel & puur – Het kookboek van Sanne van Lierop met glutenvrije en lactosevrije recepten
- Nog meer ovenschotels – Probeer het recept voor gelakte aubergine van Wim Ballieu uit!
- Kook! – Maarten van den Biggelaar leert je de passie van koken
- KOOK op tafel – Heerlijke foolproof recepten met prachtige foto’s
- Bistro Manon – Gemakkelijke recepten voor het hele gezin
- Mevrouw Hamersma verzamelde recepten – De all-time favorites van Mevrouw Hamersma, met wijnsuggesties van Meneer Hamersma erbij
- NOMNOMNOM – Comfortfood waar de passie en plezier vanaf spat!
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – Eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten
- Het slowcooker-boek – In dit kookboek staan 80 originele recepten die de veelzijdigheid van slowcooking omarmen.
- Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
- Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
- Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika
- Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!
Kookboeken met Italiaanse gerechten
- Identità – van Peppe Giacomazza is niet alleen een kookboek maar ook een liefdevol eerbetoon aan de tradities van de Italiaanse keuken
Kookboeken voor de BBQ
- Het ultieme burgerboek – de lekkerste vlees, vis en vegetarische hamburgers
- Het ultieme pizzaboek – de lekkerste pizza’s van de BBQ
Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten
- Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
- Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
- Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Winnen! CDMX: Een culinaire reis door Mexico-Stad,
No Comment