Oesters, kreeft, gamba’s, zeebaars of zalm; je kunt ons er ‘s nachts voor wakker maken. De zee biedt ons een hoop lekkers en in Amsterdam weten visrestaurants hier wel raad mee. Wij gingen op onderzoek uit en schoven aan bij de beste visrestaurants van Amsterdam. Één ding kunnen we je alvast verklappen; bij deze restaurants voel je je vast en zeker als een vis in het water. 

De beste visrestaurants van Amsterdam

Pesca 

Van Pesca krijgen we spontaan een glimlach op ons gezicht. In Nederlands allereerste vistheater heb je gegarandeerd een geamuseerde avond. We beginnen op de markt, waar je je vis kunt uitzoeken bij een van de kramen. Het aardige personeel van Pesca vertelt gepassioneerd over de verschillende soorten en voorziet  je graag van advies. Je vervolgt je weg naar de sommelier, die op basis van je eerdere viskeuze een bijpassende wijn selecteert. Met wijn en buzzer word je vervolgens geplaceerd in het ruime, sfeervolle visrestaurant. Is je vis klaar, dan mag je deze zelf gaan ophalen. Op onze borden liggen even later zalmfilet, skreifilet en gamba’s, verser dan vers en heel smakelijk. De bietensalade is een goede toevoeging. Absoluut niet standaard, het concept van Pesca, maar wij kunnen het zeer zeker waarderen. Huisgemaakte limoncello toe en onze avond kan niet meer stuk. 

Stork

Van Stork zijn we al langere tijd fan en we vinden dan ook dat dit unieke visrestaurant absoluut niet in dit artikel mag ontbreken.

Artikel over de beste visrestaurants van Amsterdam. Op deze afbeelding is vis te zien die we hebben gegeten bij Stork in Amsterdam.

De beste visrestaurants van Amsterdam – Stork

Met haar unieke locatie in een voormalige scheepsloods is Stork het grootste restaurant uit het rijtje. Deze ruimtelijkheid resulteert in tafeltjes die wat verder uit elkaar staan dan bij de overige visrestaurants en daarmee biedt Stork haar gasten genoeg privacy. Het uitzicht over het IJ is werkelijk adembenemend; we kunnen niet wachten om binnenkort op het terras plaats te kunnen nemen.  De menukaart heeft een ruime keus ,dus we vragen om tips. Het Stork plateau geeft ons een goed overzicht van wat Stork allemaal te bieden heeft – wij zijn vooral fan van de zalmsalade, geserveerd in een schelp. De dorade, die aan tafel met zorg voor ons wordt gefileerd, smaakt erg goed en wordt vergezeld door een heerlijke Riesling wijn. Op vrijdagen is het bij Stork extra gezellig tijdens hun fameuze ‘Vissa’ avonden. Gin tonic, oesters en lekkere deuntjes zijn van de partij – nu jij nog.

Tijger & De Vis

Tijger & De Vis is zo’n restaurant waarvan je baalt dat het niet bij je op de hoek gevestigd zit. Het is een komen en gaan van Jordanese buurtbewoners; sommigen hebben zelfs een eigen stamtafel. Eigenaar Erik zit gehurkt bij zijn gasten aan tafel en maakt met iedereen een geanimeerd praatje. We nemen plaats aan een piepklein, rond tafeltje en zitten gezellig schouder aan schouder op de houten bank. Op de muur boven de toonbank lezen we de specialiteiten die Tijger & De Vis te bieden heeft. Keuzestress alom, dus we besluiten ons te laten verrassen. Verrast worden we zeker. Van de zalm sashimi gaan we spontaan watertanden, de kreeftkroketjes doen verlangen naar (véél) meer en de curry soep van langoustines is voortreffelijk. En dan dat briochebrood.. Er is nog veel meer dat het benoemen waard is, maar we raden je aan om gewoon langs te gaan en het zelf te proeven. Aan de muur prijkt de tekst: ‘Mooi weer en verse vis moet je nemen als het er is.’ Niets meer aan toe te voegen.

Visbar Beet

Artikel over de beste visrestaurants van Amsterdam. Op deze foto zien we Visbar Beet.

De beste visrestaurants van Amsterdam – Visbar Beet

Op een gezellige locatie in Amsterdam Oost, aan het westeinde van de Dappermarkt, vind je het knusse Visbar Beet. Bij het sympathieke visrestaurant kan je terecht voor take-away kibbeling of het happen van een haring, maar het is ook de uitgelezen plek voor een uitgebreid diner bij kaarslicht. Er is ook een ruim terras voor de deur, perfect dus voor de warmere maanden die nog komen gaan. Shared dining vinden we altijd leuk en van de kleine gerechtjes die we bij Visbar Beet krijgen geserveerd worden we al helemaal enthousiast. Ceviche, viskoekjes met mango-chilisaus, krabtaart, kabeljauwwang en op de huid gebakken makreel passeren de revue. We genieten van het eten en de goede sfeer. Visbar Beet is naar ons idee dé perfecte spot voor een ongedwongen, betaalbaar avondje uit.

The Seafood Bar

 Ontstaan vanuit een passie voor de Bourgondische levensstijl, is het moderne The Seafood Bar met inmiddels drie Amsterdamse locaties uitgegroeid tot een begrip in onze hoofdstad. Het interieur is modern en licht, de vis is vers en de wijnkaart uitgebreid. Wij schoven onlangs aan bij de locatie aan de van Baerlestraat en hebben ervaren dat het stijlvolle restaurant dé plek bij uitstek is voor de vrijdagmiddagborrel. Dan is het er namelijk al gezellig druk en bovendien vormt het Seafood Plateau, met onder meer forel, krabsalade en twee soorten gerookte zalm, een uitstekende bodem voor alcoholische versnaperingen. Kortom: als je van vis en lekkere wijn houdt, moet je absoluut een keer langs The Seafood Bar gaan.

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends