Wat zijn eigenlijk de 20 beste restaurants in Amsterdam volgens de gasten? Ondanks handige websites als Iens en Tripadvisor kan het soms best moeilijk zijn om er snel achter te komen welke restaurants het nú echt goed doen bij het publiek.

Daarnaast zijn er ook vaak verschillen te zien in hoe goed restaurants het doen op beide sites. Wij vonden het daarom leuk om een top 20 restaurants volgens Iens EN Tripadvisor samen voor je te verzamelen. Op aanraden van je mede foodie publiek, kun je nu langs gaan bij de meest populaire zaken in Amsterdam.

Top 20 restaurants in Amsterdam volgens Iens en Tripadvisor samen

1.Restaurant Vinkeles in The Dylan Hotel Amsterdam (IENS: #3 / Tripadvisor: #1)

De recensies liegen er niet om, uitmuntend eten, professioneel personeel en een ongedwongen sfeer in het vijfsterren hotel The Dylan. Met reden een zeer populair restaurant in Amsterdam en een echte aanrader.

2.Restaurant Bord’Eau in Hotel l’Europe Amsterdam (IENS: #1 / Tripadvisor: #10)

Van het ene hotel naar het andere, gaan we naar restaurant Bord’Eau in het centrum van Amsterdam. Prijzende woorden betreffende het eten, de bediening, het sfeervolle decor en de exclusieve wijnen. Voor een speciale viering zit je hier ongetwijfeld goed.

3.Restaurant Zaza’s in Amsterdam (IENS: #10 / Tripadvisor: #7)

Eten bij restaurant zaza's in Amsterdam

Eten bij restaurant Zaza’s in Amsterdam

Ook restaurant Zaza’s in de Pijp wordt erg goed beoordeeld op Iens en Tripadvisor. Als een verborgen juweeltje wordt het restaurant in één van de reacties beschreven. Eten van hoge kwaliteit voor “normale” prijzen. Een levendig restaurant en charmante bediening, een aanrader onder veel van de beoordelingen.

4.Restaurant Utrechtsedwarstafel Amsterdam centrum (IENS: #23 / Tripadvisor: #4)

Het volgende restaurant op de lijst brengt ons naar het levendige Rembrandtplein. Een avond vol verrassingen is een feit. Je eet hier een heerlijk 3, 4 of 5 gangen menu. Van tevoren geef je aan of er iets is wat je niet lekker vindt, of niet mag eten  en dan worden er in de keuken heerlijke gerechten bereid die aan jouw wensen voldoen.

5.Restaurant Ciel Bleu in het Hotel Okura Amsterdam (IENS: #4 / Tripadvisor: #29)

Het Hotel Okura heeft natuurlijk al een mega reputatie opgebouwd, restaurant Ciel Bleu doet  dit volgens de gasten alle eer aan. Met een spectaculair uitzicht over Amsterdam, complexe gerechten van mooie proporties en professioneel personeel, is Ciel Bleu een restaurant waar je gezien mag worden.

6.Restaurant Wink in Amsterdam de Pijp (IENS: #16 / Tripadvisor: #19)

Een restaurant waar je van binnenkomst tot vertrek in de watten wordt gelegd. Heerlijk eten, goede uitleg over de gerechten en zowel een á la carte menu, als het  chef’s menu.

7.Restaurant Teppanyaki Sazank Hotel Okura Amsterdam (IENS: #13 / Tripadvisor: #23)

Het zal geen verassing zijn dat ook Teppanyaki Sazank van het Hotel Okura het erg goed doet bij de foodlovers. Heerlijke stukjes vlees en vis die op Japanse wijze voor je neus worden bereid. Zoals in de reacties te zien, wordt dit restaurant veelbelovend omschreven als ‘geweldig’, ‘top’, en ‘sensationeel’.

8.Restaurant Adam in Amsterdam (IENS: #33 / Tripadvisor: #6)

Deze leuke zaak zit gevestigd aan de Overtoom. Iedere drie weken veranderen de gangen-menu’s. Je kunt dus gerust om de drie weken langs gaan om je te laten verrassen. Daarnaast is er voor de liefhebber ook nog een kleine á la carte kaart. De berichten op Iens spreken veel over het goede eten en de prijs/kwaliteit verhouding.

Aziatisch genieten bij restaurant Oriental cuisine mandarijn in het centrum

Aziatisch genieten bij restaurant Oriental cuisine mandarijn in het centrum

9.Restaurant Oriental cuisine Mandarijn in Amsterdam (IENS: #37 / Tripadvisor: #16)

Een stukje China om de hoek van de Dam in Amsterdam. Onder de foodies op Iens en Tripadvisor is dit één van de favoriete Aziatische restaurants in Amsterdam. Met vriendelijke bediening en traditioneel Chinees eten een must try.

10.Restaurant Bolenius Amsterdam (IENS: #12 / Tripadvisor: #42)

Bolenius gaat helemaal op in het trendy Amsterdam. Een stijlvol interieur en groene en duurzame gerechten. De reacties loven de goede en originele amuses en pure smaken. Ideaal voor een avondje gezond ‘Amsterdams’ eten.

Om de lijst overzichtelijk te houden, hebben we besloten de overige 10 top restaurants voor je op een rij te zetten en laten we het aan jullie over om er een stukje over te schrijven  op Iens, Tripadvisor, of als reactie op Culi Amsterdam.

11.Restaurant La Rive (Hotel Amsterdam) in de Weesperbuurt (IENS: #20 / Tripadvisor: #36)

12.Restaurant The French Connection in het Amsterdam centrum (IENS: #70 / Tripadvisor: #12)

13.Restaurant Marits Huiskamerrestaurant in Amsterdam Oost (IENS: #71 / Tripadvisor: #13)

14.Restaurant Vegetarisch restaurant Betty’s  in Amsterdam de Rijnbuurt (IENS: #31 / Tripadvisor: #61)

15.Restaurant Taiko in het Conservatorium Hotel in Amsterdam Zuid (IENS: #29 / Tripadvisor: #75)

16.Restaurant Restaurant Librije’s zusje Amsterdam op de Herengracht (IENS: #18 / Tripadvisor: #89)

17.Restaurant Vermeer (NH Hotel) in het Amsterdam centrum (IENS: #22 / Tripadvisor: #85)

18.Restaurant Senses in het centrum van Amsterdam (IENS: #92 / Tripadvisor: #22)

19.Restaurant MOS in Amsterdam West (IENS: #5 / Tripadvisor: #111)

20.Restaurant Restaurant Sinne in de Amsterdamse Pijp (IENS: #8 / Tripadvisor: #114)

 

Disclaimer: Deze lijst is samengesteld op de data van IENS & Tripadvisor  van 18. Oktober 2015. De posities  en beoordelingen kunnen in de tussentijd veranderd zijn.

 

Lees ook ons artikel over:

Beste Italiaanse Restaurants in Amsterdam  –  Top 6 Sushi Restaurants in Amsterdam – Dim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon Amsterdam – Pop-up Restaurants Amsterdam – Restaurants Lunch Amsterdam – Restaurants Dinner Amsterdam – Restaurants Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

Restaurant Dim Sum now Amsterdam – Restaurant De Koevoet Lindenstraat Amsterdam Jordaan – Restaurant Mr Porter Spuistraat Amsterdam – Restaurant Choux Amsterdam Ruyterkade – Restaurant Anna Amsterdam – Restaurant Adam Amsterdam – Restaurant de Japanner Amsterdam de Pijp Albert Cuypstraat – Burger Bar Burgerlijk Runstraat Amsterdam 9 straatjes – Restaurant Olivers Crazy Kitchen Amsterdam Zuid – Healthy food Snckbr van Woustraat Amsterdam Zuid – Restaurant Hangar Amsterdam  – Dis Amsterdam West – Restaurant de Italiaan Amsterdam Oud-West – Restaurant Cannibale Royale Handboogstraat Amsterdam – Cannibale Royale Ruysdaelkade Amsterdam de Pijp

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Share this article with your friends