De woensdagavond pasta met Parmezaanse kaas uit de oven. In plaats van normale pasta gebruik ik spelt- of volkorenpasta! De balletjes heb ik gemaakt van runderbraadworstjes. Je hebt aan één worstje per persoon meer dan voldoende. Uiteraard kan je elke soort runderbraadworst gebruiken. En met als klap op de vuurpijl een eigengemaakte pastasaus met heel veel groenten en liefde! Door de pastasaus zelf te maken en te kiezen voor spelt- of volkorenpasta kan je ultiem genieten van dit gerecht.

De pasta is trouwens de dag daarna eigenlijk nog lekkerder.

Pasta Uit De Oven (4 personen)
– 200 gr spelt- of volkorenpasta;
– 4 runderbraadworsten;
– aubergine;
– rode paprika;
– 500 gr tomaten;
– 2 el tomatenpuree;
– 3 el Italiaanse kruiden;
– 1 el sambal;
– 1 tl suiker;
– 1/2 el balsamicoazijn;
– 100 á 150 gr geraspte Parmezaanse kaas;
– olijfolie;
– peper & zout;
– plukje basilicum;
– ongeveer 150 á 200 ml (middelgroot glas); en
– staafmixer.

Was en snijd de aubergine, tomaten en paprika in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflookteen uit. In een grote koekenpan verhit je een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de knoflook, ui, Italiaanse kruiden, tomatenpuree en de sambal. Voeg na 2 á 3 min de aubergine, tomaten en paprika toe. Flink op smaak brengen met peper & zout. Voeg daarna het glas water toe en even goed roeren. Draai het vuur nu laag en laat het geheel lekker pruttelen. Wel af en toe even blijven roeren hè!

Verwijder het vel van de worsten door met je mes een inkeping over de lengte van de worsten te maken. Het velletje trek je er dan zo vanaf. Verdeel elke worst door vieren en draai er balletjes van. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes. Als de balletjes gaar zijn draai je het vuur uit.

Ondertussen zet je een pan met water op het vuur en breng je het water aan de kook. Voeg wat zout aan het water toe en als het water kookt kan de pasta erbij. Kook de pasta in ongeveer 6-8 min al dente oftewel beetgaar. Ik proef af en toe even hoe ver de pasta is, want van doorgekookte pasta word ik niet echt gelukkig. Als de pasta klaar is giet je de pasta af, maar bewaar een klein beetje water in de pan. Beetje olijfolie bij de pasta, dit zorgt er namelijk voor dat de pasta niet aan elkaar gaat kleven.

Verwarm de oven voor op 200 gr. Pak daarna de staafmixer en pureer de saus mooi glad. Ik heb de groenten even overgegoten in een diepere pan of bak, zodat je makkelijker kan pureren.

Giet de pasta in een grote ovenschaal en schep daaroverheen de saus. Even goed roeren en leg dan de balletjes erop. Als laatste top je de pasta af met de Parmezaanse kaas. Schuif de ovenschaal de oven in, totdat alle Parmezaanse kaas gesmolten is. Dit duurt ongeveer 5 min. Doe een flinke schep van de Pasta Uit De Oven op elk bord en knip er wat verse basilicum overheen. Enjoy!

http://thelionkitchen.com/wp-content/uploads/2014/03/20140323-100724.jpg

Check voor meer info en foto´s The Lion Kictchen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends