Op een geheel onverwachte plek, midden in de 1e Jan Steenstraat in de Amsterdamse Pijp, zit sinds kort een kleine shop/deli onder de naam Ninour. Ninour wordt gerund door het charmante koppel Nina en Ab, die er samen voor zorgen dat je je meteen bij ze thuis voelt. Afgelopen woensdag heb ik hier genoten van een heerlijke Marokkaanse vegalunch.

Restaurant Ninour Amsterdam de Pijp shop-deli

De zaak heeft, dankzij de gezellige kleuren, veel licht en loungeachtige muziek, een hele open feeling. Voorin zit een leuke shop met allerlei ditjes en datjes, denk aan sieraden en kleding tot babyslofjes en keukengerei. Na even in het winkeltje te hebben rondgeneusd namen we plaats aan de schattige tafeltjes die achterin de zaak staan. Bij binnenkomst kregen wij trouwens een heerlijke thee aangeboden. Geen simpele thee uit zakjes, maar een flinke kop verse thee die nog even moet trekken. Ik koos voor de “detox”thee met olijfbladeren, appelstukjes, sinaasappelschil en nog een aantal fijne ingrediënten. Mijn tafelgenote koos voor de “white delight”, met o.a. bamboebladeren, witte thee en marigold bloesem. Fijne zachte theetjes waren het, een aanrader voor de theeleut!

Nadat we op ons gemak even de menukaart hadden bekeken, die trouwens uit allerlei vega gerechten bestaat, besloten we twee gerechten te delen. De ‘Picture me rollin’(Libanese broodwrap koriander/peterselie hummus, gegrilde groenten en verse geitenkaas) en de ‘The skinny dipper’, een flinke schaal met hummus,gemarineerd met een aantal kruiden en granaatappel. En ‘oh’ wat smaakte dat goed zeg! Finger licking good zeg maar. En dat alles ook voor hele betaalbare prijzen.

De hummus smaakte heerlijk en vooral de combinatie tussen de kruiden en de frisse granaatappel zorgde ervoor dat het geheel niet te machtig was en we beiden de borden bijna helemaal leeg kregen.

Na het eten hebben we nog even wat gekletst en daarna zijn we met een volle buik weer weggegaan. De verrassing van dit alles was dat de hummus echt heel goed heeft gevuld, de rest van de dag hebben we helemaal geen “lekkere” trek gehad.

Ninour
Amsterdam: De pijp
1e Jansteenstraat 109, 1072NH Amsterdam
Soort: Lunch/Deli
Tel: 06 14595417

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Een vegalunch bij het nieuwe ´Ninour´ in Amsterdam, 8.6 out of 10 based on 5 ratings
Share this article with your friends