Het woord eetcafé staat een beetje synoniem voor kipsaté met slappe friet en een simpel dagmenuutje in een veel te drukke en rumoerige kroeg.

Toen wij op een avondje in de buurt van de Vijzelgracht liepen met een paar vrienden die nog wel een ‘leuk eetcafé’ in de buurt wisten, dachten we gelijk aan zulke gerechten. Na wat zoeken, eetcafé de fles zit namelijk verscholen in een kelder op de prinsengracht, liepen we toch vol goede moed deze gezellige en knusse zaak binnen.

Omdat we niet hadden gereserveerd, konden we even aan de bar wachten. Dat was totaal geen straf want de ietwat oudere, echt Amsterdamse barman vermaakte ons enorm met zijn verhalen en kennis over de verschillende soorten bier.

De kaart bleek toch wel wat anders dan een standaard eetcafé te zijn, je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor een plat de fruits de mer, Zeeuwse oesters of wild pâté als voorgerecht. Ze serveren hier bijvoorbeeld ook(15!) hoofdgerechten uitlopend van een Zwijn haas met risotto en bospaddenstoelen, een eigen gegrild buitenkippetje, Alaska King Krab of Paella met kip, schaaldieren en gegrilde grote gamba’s.

Daarnaast kan je ook kiezen voor diverse maaltijdsalades (als voor- of hoofdgerecht). Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een salade met granaatappel, hazelnoten, gegrilde courgette, pompoen en paprika. Hierbij zit een heerlijk nootachtige tahini dressing. De porties zijn vrij groot, maar wil je nog wat extra bijgerechten erbij bestellen dan is er genoeg keuze uit andere groenten of verschillende aardappels.

Wat dit eetcafé erg leuk maakt is dat de keuken in de midden van de zaak staat. De koks zijn een soort van attractie van het eetcafé en daar zijn ze zich ook wel bewust van. Daarnaast is de gastheer een bijzonder aardige en gezellige man die nog extra sfeer aan je avond geeft.

Mocht je in de buurt van de reguliersdwarsstraat zijn, maar geen zin hebben in een heel hip restaurant, ga dan zeker eens naar eetcafé de Fles! Het lijkt misschien alleen een oude bruine kroeg, maar dat is het zeker niet. Vooral het zelf gebraden kippetje is aan te raden; die hebben wij in tijden niet zo lekker gegeten.

Adres: Prinsengracht 955
Buurt: Centrum/ Grachtengordel
Website: De fles
Sfeer: Bruin café
Prijscategorie: voorgerechten rond de €9 en hoofgerechten rond de €20
Keuken: Internationaal/Spaans
Kraanwater: ja
Terras: Ja
Reserveren: Niet nodig

de fles 1  de fles 2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)
Eetcafé De Fles aan de Prinsengracht, 8.7 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends