Het heeft lang geduurd, maar de IJ-hal op Amsterdam Centraal is zo goed als klaar. Met nu nog meer plekjes waar je even lekker wat kunt eten, of een maaltijd to-go kunt bestellen. Van onze oude vertrouwde plekjes als Julia’s ,tot nieuwe stekjes als De burgerij. De IJ-hal is de nieuwe entree van het station aan de IJ-zijde en bevindt zich onder het busplatform. De hal kenmerkt zich door het buiten-binnen gevoel en het weidse uitzicht over het IJ.

 

Hier volgt een zestal zaken die, zich sinds juni in de IJ-hal hebben gevestigd.

 

Burger Bar De Burgerij op Amsterdam Centraal Station

Burger Bar Burgerij Amsterdam Centraal

Burger Bar Burgerij Amsterdam Centraal

De Burgerij is dé plek op Amsterdam Centraal, waar je terecht kunt voor een echte burger. Van de klassieke burger, met kaas, ijsbergsla, tomaat, augurk en ui, tot creatieve vegetarische burgers met falafel en groenten. Naast de meesterlijke burgers hebben ze ook keuze uit verschillende salades en Mexicaanse wrappers. Je betaalt misschien wat meer dan bij het vertrouwde broodje “uit de muur”, je krijgt er wel wat voor terug.

 

Restaurant Exki op Amsterdam Centraal Station

Restaurant Exki Amsterdam Centraal

Restaurant Exki Amsterdam Centraal

De volgende zaak is Exki, voor als je in een gezonde bui bent. Het is natuurlijk heel makkelijk om op het station even voor een snelle hap te gaan, maar die zijn meestal niet zo gezond. Daar brengt Exki verandering in. Bij Exki vindt je makkelijke, kant en klare, máár gezonde maaltijden. Met ontzettend veel keuze uit verschillende broodjes, sapjes, salades en complete maaltijden is dit een perfecte locatie om hier even een snack te halen.

 

Julia’s op Amsterdam Centraal Station

Restaurant Julias Amsterdam Centraal

Restaurant Julias Amsterdam Centraal

En dan komen bij onze vertrouwde pastabar Julia’s. Inmiddels heeft Amsterdam Centraal twee vestigingen van Julia’s, waarvan nu ook één in de IJ-hal. Voor een snelle en betaalbare pasta ga je hier even langs. Je bestelt je pastasoort (ravioli, penne etc.), saus en eventuele toppings en je pasta wordt direct voor je klaar gemaakt. Je kunt natuurlijk ook bij Julia’s terecht voor een broodje of gewoon een cappuccino to-go.

 

 

 

Starbucks op Amsterdam Centraal Station

Starbucks Amsterdam Centraal

Starbucks Amsterdam Centraal

Over cappuccino’s gesproken. Het wereldwijde fenomeen Starbucks heeft ook haar tweede locatie op Amsterdam Centraal geopend. De lekkerste koffie vind je hier. Veel nieuws valt hier niet meer over te zeggen, aangezien de Starbucks al jaren lang bekend is, maar het is wel fijn om te weten dat je nu ook in de IJ-hal langs kunt voor je vertrouwde Pumpkin Spice Latte.

 

 

Wagamama op Amsterdam Centraal Station

Restaurant Wagamama Amsterdam Centraal

Restaurant Wagamama Amsterdam Centraal

Ook introduceert de IJ-hal voor het eerst op Amsterdam Centraal Wagamama, een Aziatisch ramenbar. Het menu bij Wagamama is gebaseerd op Japanse gerechten. Je kunt kiezen uit verschillende noodle- en rijstgerechten, salades, bijgerechten en desserts. Je gaat hier langs voor als je flink wat trek heb, want het zijn flinke porties. En uiteraard kun je hier ook een take-away maaltijd bestellen voor onderweg.

 

 

Döner Company op Amsterdam Centraal Station

Doner Company Amsterdam Centraal

Doner Company Amsterdam Centraal

En voor nu eindigen we deze lijst met de Dönner Company, voor de liefhebber van een broodje dönner- kebab of de kapsalon. Inmiddels kun je al ruim 20 jaar terecht bij de Dönner Company voor een fastfood snack. Nu dus ook in de nieuwe IJ-Hal van het Amsterdam Centraal station.

We kunnen voorlopig weer lekker vooruit met deze nieuwe zaken in de IJ-hal. Of je nu haast hebt en snel een take-away maaltijd wilt hebben, of net de trein hebt gemist en een half uur moet wachten.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Eten in de “IJ-hal” op Amsterdam Centraal station, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends