Op één van die warme vrijdagmiddagen van de afgelopen weken kwam het bijzonder goed uit dat we waren uitgenodigd voor Fresh Friday bij Sushisamba, het hippe sushi restaurant met Zuid-Amerikaanse twist vlakbij het Leidseplein. Proeven van de nieuwste rosé van wijnhuis Domaines Ott en van heerlijke tonijnhapjes; yes please! En het bleek niet alleen een middag met lekkere hapjes en drankjes. Ook werden we meegenomen in de wereld van de wijnen en van de tonijnvisserij.
Fresh Friday bij Sushisamba, Restaurant Amsterdam Zuid
Bij binnenkomst worden we ontvangen met een glas champagne, en een toast door de Export Director van Domaine Ott, Christophe Renard. Hij vertelt vol passie en met een heerlijk Frans accent over dit prestigieuze wijnhuis, dat wordt gezien als de grondlegger van de Provence wijnen. Ook staat Domaine Ott bekend als het meest beroemde rosé-huis, en krijgen we als één van de eersten de BY.OTT 2018 te proeven. Deze rosé wordt geblend en gebotteld in de nieuwe Château de Selle kelder, waar een gedeelte van de wijngaard exclusief gericht is op de productie van deze rosé, om zo de kwaliteit te waarborgen. En die kwaliteit proef en zie je direct; het is een heerlijk lichte, elegante rosé. Hij smaakt vol en fris, met een fruitig aroma dat versterkt wordt door het gebruik van citroenschil, kaneel en cardemom. We kregen er yellowtail in heelijk krokante taquitos bij geserveerd, met een romige avocado mouse. Erg lekker!
Vervolgens krijgen we van Versvishandel Jan van As een snelcursus over het vissen van tonijn. Erg interessant om hun visie te horen, want zouden we de overbeviste tonijn eigenlijk nog wel moeten eten? Het allerbelangrijkste is dat tonijn in het juiste seizoen gevist wordt; niet wanneer het paarseizoen net geweest is en de vissen eitjes leggen. En om toch te zorgen dat je tonijn het hele jaar door kunt blijven eten, gebruiken ze bij Jan van As de Shock Fresh technologie. Hierbij wordt de vis direct na vangst op -60 graden bevroren, een techniek die al jaren in Japan wordt toegepast en waar bij de smaak en structuur na ontdooien behouden blijft. Klinkt als een interessante en duurzame manier om toch zo af en toe te kunnen genieten van tonijn!
Na deze mooie verhalen vervolgen we onze culinaire reis met een heerlijke witte wijn, Blanc de Blancs 2016 van Domaine Ott’s Clos Mireille. Deze expressieve wijn, met een hint van bloemen en exotisch fruit, past perfect bij de hapjes die erop volgen. We eten een heerlijke tonijn ceviche met een leche de tigre van granaatappel en knapperige wasabi erwtjes en geroosterde mais. Ook krijgen we een sashimi van Kanpachi, met bolletjes van zwarte truffel olie, en sushi van zalm, tonijn en yellowtail. Een perfecte afsluiter van een inspirerende middag!
Sushisamba Amsterdam
Max Euweplein 64
Amsterdam
Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
Fresh Friday bij Sushisamba, Restaurant Amsterdam Zuid,
No Comment