Donderdag aanstaande, 27 november, is het weer Thanksgiving. Thanksgiving Day (dankzeggingsdag), vaak verkort tot Thanksgiving, is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd  voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen.

Tegenwoordig vieren ze niet alleen Thanksgiving in de Verenigde Staten en Canada, maar ook in Nederland pakken steeds meer mensen op deze dag uit. Weer een goede reden om met vrienden en familie bij elkaar te komen.
Het enige probleem zit hem vaak nog in de tijd. Tijd voor het voorbereiden van een kalkoen hebben we vaak niet.

Voor dat probleem heeft Midtown Grill, je weet wel, dat restaurant met één van de best steaks in town, nu iets gevonden. Ze presenteerde twee weken terug namelijk hun geniale concept: ‘Turkey To Go’ en Culi Amsterdam was erbij om te proeven. Say ‘thanks’ to ‘giving’ want een kalkoen serveren met Thanksgiving (en doen alsof je een briljante kok bent) wordt nu wel heeeel makkelijk.

Ja je hoort het goed. Een hele kalkoen om mee te nemen. Perfect gegrild en compleet met allerlei heerlijke en traditionele bijgerechten als zoete aardappel, cramberrysaus en pompoentaart als dessert. Ze bieden zelfs verschillende maten kalkoen aan, dus of je nou een intiem dinertje wilt of het grootser aan gaat pakken, het kan allemaal!

Ik had me enorm verheugd op het proeven van de kalkoen maar daar aangekomen bleek dat er een waar diner voor ons was geregeld! Was dat even een verrassing! Midtown Grill’s nieuwe chef Andreas Schiffer kwam enthousiast zijn verhaal over het nieuwe concept en alle gerechten vertellen, terwijl er allerlei heerlijke dingen op tafel werden gezet.

We werden verwend met vooraf een heerlijk soepje van muscat pompoen met speciale pompoenpittenolie, heerlijke Caesar salad en knapperige broodjes met gezouten boter. En toen kwam het klapstuk op tafel: een immense kalkoen met perfect gegrild en glanzend velletje. Zoals het een echte foodie betaamt was ik natuurlijk ontzettend nieuwsgierig hoe ze deze kalkoen de heerlijk uitziende ‘glaze’ hadden gegeven en dat wilde de chef wel prijsgeven: tijdens het braden werd de kalkoen constant overgoten met boter en er zat maple syrup door de glaze. De messen werden geslepen en het grote aansnijden kon beginnen. Zag er echt waanzinnig uit zo aan tafel en iedereen was erg onder de indruk hoe de chef met uiterste precisie de heerlijkste stukken bout, poot en borstvlees van die prachtig grote kalkoen wist af te snijden. En ondertussen werden ook nog eens alle bijgerechten op tafel uitgestald: sweet potato mash, rode kool, echte turkey stuffing gemaakt van corn bread, spruitjes, wortels, het kon niet op. Een voor een werden we door de chef gevraagd of we dark meat (poten en bout) of white meat (borstvlees) wilden en alle andere bijgerechten mochten we zelf opscheppen. Waar je eerst gezellig geroezemoes van iedereen hoorde, was het ineens volledig stil want iedereen zat zichtbaar te genieten.

Als klap op de vuurpijl werden toen de toetjes uitgerukt: echt heel typisch Amerikaans dus perfect in het concept was er klassieke pompoentaart (zó lekker!), pecan pie (goddelijk!) en marshmallows die je zelf boven een vuurtje mocht roosteren (té leuk!).

Het voelde echt als een gezellig familiair Thanksgiving diner. Dat we elkaar van tevoren allemaal nog niet kenden was iedereen even vergeten. En het mooie van dit alles is: deze hele beleving kun jij nu dus ook helemaal zelf thuis creëren want dankzij Midtown Grill kan iedereen eind november genieten van deze heerlijke, eeuwenoude, Amerikaanse traditie, zonder daarvoor uren in te keuken te hoeven staan. Winner winner Turkey dinner!

Midtown Grill biedt verschillende afhaal-kalkoenarrangementen aan zodat men op 27 november, Thanksgiving Day, thuis kan genieten van deze top traditie. De arrangementen zijn inclusief bijpassende wijnen voor een extra feestelijke maaltijd.

Voor wie toch liever buiten de deur gaat eten, staat Midtown Grill op 27 november ook zelf in het thema van Thanksgiving met een heerlijk menu. Genieten kun je er met z’n tweeën, maar natuurlijk ook met de hele familie of collega’s tot zo’n 100 personen.

Bestellen en/of reserveren kan nu al via de website.

Turkey to Go 4-6 personen (4kg turkey) €189,-

Turkey to Go 6-8 personen (6kg turkey) €275,-

Adres: Stadhouderskade 12, Amsterdam
Buurt: Nabij Leidseplein
Website: Midtowngrill
Sfeer: Chic steakhouse
Reserveren: Ja

Turkey 1 Turkey 3 Turkey 4  Turkey 2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Hier haal jij met Thanksgiving je 'Turkey To Go', 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends