De Balie aan het Kleine-Gartmanplantsoen in Amsterdam is een podium voor debat, cultuur en kunst en met haar Grand Café ook een culturele ontmoetingsplaats. Een intellectuele haven midden in de toeristische drukte van het Leidseplein waar de tijd even stil lijkt te staan. De programmering is heel divers maar de rode draad wordt gevormd door spraakmakende debatten en kunstprojecten en ook wordt er volop aandacht wordt besteed aan nieuwe initiatieven en maatschappelijke ontwikkelingen.

Het Grand Café is de hele dag geopend voor een lekker kopje koffie met huisgemaakte taart, een gezellig drankje op het terras of een versgetapt biertje van Brouwerij ’t IJ. Ook serveren ze een lekkere lunch of diner. Met haar hoge ramen en lekkere banken is het een hele fijne plek om op zondagochtend lekker een krantje te lezen, een borrel te doen na je werk, of om alvast af te spreken voor je naar een voorstelling gaat. De bediening is erg vriendelijk en snel en het eten is prima met een goede prijs.

Ik was al een tijdje niet meer bij De Balie geweest en zocht een plek om even te werken voor een afspraak in het centrum. Perfecte keuze want het was er niet te druk en niet te rustig met fijn wat geroezemoes op de achtergrond van mensen die voor een voorstelling kwamen. Ik bestelde als lunch de kropslasoep met kerrie, spekjes en croutons en een kopje cappuccino. De soep werd geserveerd met twee sneetjes donkerbruin zuurdesembrood en een kuipje boter. De croutons zaten in een bakje zodat ze nog lekker knapperig waren. De soep had een volle smaak van kropsla en subtiele kerrie en de spekjes gaven een zoute bite. Ik ben dol op soep maken en kreeg meteen inspiratie voor kropslasoep met een Italiaans tintje dus dat recept komt volgende week online!

De Balie is echt zo’n plek zo’n plek waar je altijd naartoe kunt en waar iedereen zich wel thuis voelt. Met haar tijdloze sfeer een aanrader waar je lekker intellectueel kunt doen of gewoon even lekker een kopje koffie of borrel kunt drinken.

Adres: Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Buurt: Leidseplein
Website: De Balie
Sfeer: Eigentijds, kunstzinnig, laagdrempelig
Rekening: Soep en cappuccino €8,30
Reserveren: niet nodig
Kraanwater: Ja
Terras: Ja

 

Vind hier andere italiaanse Restaurants in Amsterdam:

Restaurant De Koevoet Lindenstraat Amsterdam Jordaan

Restaurant De Italiaan Amsterdam Bosboom Toussaintstraat

Pizza bij Mastino in Amsterdam de PijpItaliaanse Bar Gallizia in Amsterdam OostIl Pecorino Wilhelmina Dok in Amsterdam NoordEddy Spaghetti in Amsterdam OostAmericano Bar & Kitchen aan de AmstelGrand Café De Balie Amsterdam op de Kleine-GartmanplantsoenHoly Ravioli op de Jan Pieter HeijestraatRenato’s Pizzeria Karel du JardinstraatCaffe 500 in de PijpBruschetteria Bocconi SpaarndammerstraatPizza bij Da Portare Via op 4 locaties in AmsterdamRestaurant Spaghetteria in Amsterdam WestRestaurant Pasta Pasta in Amsterda de Pijp

 

Lees ook ons artikel over:

Top 6 Sushi Restaurants in Amsterdam

Dim Sum Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon AmsterdamPop-up Restaurants Amsterdam Restaurants Lunch Amsterdam Restaurants Dinner AmsterdamRestaurants Borrel Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (11 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +10 (from 10 votes)
Grand Café De Balie Amsterdam, Kleine-Gartmanplantsoen, 10.0 out of 10 based on 11 ratings
Share this article with your friends