Na een heftig weekend is het heerlijk om de week gezond te beginnen. Ellemieke heeft een top recept om je maandag mee te starten.

Drink de shake op je nuchtere maag zodat je lichaam alle voedingsstoffen goed kan opnenem. Deze shake helpt je om lichaamsvet te verbranden. Dat komt door de gember, bleekselder, peterselie en de superfoods, deze werken vocht afdrijvend en brengen je hormoonhuishouding weer in balans.

Drink minstens een liter per dag van deze shake om een goed resultaat te behalen.

Wat heb je nodig: 

halve komkommer
flinke hand boerenkool
1 grannysmit appel
2 stengels bleekselderij
peterselie
stukje gember
1 citroen geschild
1 theelepel kokosolie

superfoods:
2 eetlepels chiazaden,  1 eetlepel chlorella en 1 eetlepel afrikaanse mangopoeder

Bereiding:
Snij alles in kleine stukjes en doe het in de slowjuicer of gewone sapcentrifuge.
Voeg als laatste de superfoods toe en roer goed door met een lepel totdat de superfoods zijn opgenomen door het sap.

Wist je dat:Afrikaanse mangopoeder is een superfood dat een kleine hoeveelheid leptine bevat en de leptinegevoeligheid in je lichaam vergroot. Leptine is een hormoon dat het energieverbruik en hongergevoel reguleert. Het vertelt je hersenen of je verzadigd bent of niet. Mensen die een gezond leptinegehalte hebben verbranden meer vet en zijn dus beter in staat een gezond gewicht te bereiken of te behouden. Een kleine dagelijkse hoeveelheid Afrikaanse mangopoeder kan dus helpen bij gewichtsverlies, dit is ook wetenschappelijk bewezen.

Afrikaanse mangopoeder is donkergeel tot crèmekleurig en heeft een mild zoete smaak die wat weg heeft van verse mango. Het poeder is goed oplosbaar en dus een ideaal ingrediënt voor in smoothies en shakes. Daarnaast kun je het poeder ook over fruitsalades sprenkelen of door je havermout roeren. Eén tot twee theelepels per dag is genoeg.

Een fijne week gewenst!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends