Deze week is het Culi Twist recept geïnspireerd door de groentestoof die onze Blogger Dorée van Cato Cheft t bij de Vergulde Gaper bestelde. De review die ze hierover schreef voor Culi Amsterdam vind je hier.

Ik at laatst de groentestoof bij de Vergulde Gaper. Dit was geen razend succes en kan dus beter. Naast heel veel pastinaak zat er volgens mij geen andere vergeten groente in (maar wel wortel, ui, bleekselderij en tomaat) dus het was een leuke uitdaging om er zelf een lekkere twist aan te geven. Dat recept zie je hieronder! Nog steeds niet met veel vergeten groenten (daarom ook geen speciale vermelding van deze jongens in de titel) maar wel met een erg smaakvol resultaat! Én met een parmezaankletskopje. Dat dan weer wel.

Ik was eigenlijk in eerste instantie van plan om de groentestoof met een visje erbij te eten maar die was helaas al eerder op gegaan dus toen ik dit afgelopen week maakte heb ik gewoon een combinatie van groenten gebruikt die ik had liggen. Wil je toch een wat meer vullend gerecht, hier wat tips:

– Vega houden? Serveer het met rijst/quinoa/couscous/etc. of doe er de laatste 5 minuten wat witte bonen of kikkererwten uit blik bij.
– Vlees of vis erbij? De groentestoof zal lekker smaken bij ‘witte’ vlees -en vissoorten zoals kip, varkenshaas, kabeljauw of tilapia.

Ingrediënten

– 1 kleine winterpeen
– 1 pastinaak
– 250 gr snijbonen
– 1 gele paprika
– 2 rode uien
– 1 sjalot
– 2 teentjes knoflook
– 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
– 10 takjes tijm, de blaadjes gerist
– 2 laurierblaadjes
– handvol peterselie, fijngehakt
– 500 ml groentebouillon
– 1 plakje ontbijtkoek (optioneel)
– 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
– olijfolie, peper en zout en bakpapier

Eet smakelijk en laat ons zeker even weten wat jij ervan vindt of wanneer jij nog creatieve ideeen hebt voor een leuke nieuwe stoof twist!

Lees voor meer informatie en leuke recepten, (van onze Culi Amsterdam foodblogger Dorée), www.catocheftt.nl.

4  Foto Vergulde Gaper groentestoof met parmezaankletskopje Groentestoof met Parmezaankletskopje CuliAmsterdam Twistrecept

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Groentestoof met Parmezaankletskopje CuliAmsterdam Twistrecept , 9.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends