Het ultieme burgerboek is een kookboek vol heerlijke recepten voor hamburgers! Zowie Tak deelt in dit boek 80 recepten voor hamburgers en bijgerechten.

Burgerboek van Zowie Tak

Het ultieme burgerboek, met heerlijke BBQ-recepten om je tanden in te zetten, is een kookboek voor alle burgerliefhebbers! Zowie Tak is een expert met 15 jaar ervaring en vertelt je in het kookboek alles over het maken van vlees, vis én vegetarische burgers. Hij legt in het ultieme burgerboek uit hoe je de producten voor de gerechten het beste kiest, maalt en bakt. Ook lees je in het kookboek hoe je de lekkerste sauzen en drankjes voor bij je burger maakt.

Verschillende soorten burgers

Het leuke aan het ultieme burgerboek is dat er heel veel verschillende varianten van hamburgers in staan. Zo is er bijvoorbeeld een recept met een krentenbol als broodje of een burger van biet. De recepten zijn geïnspireerd op gerechten uit verschillende landen zoals Amerika, India, Thailand en Korea. Bij de recepten staan ook erg mooie foto’s van hoe de burger eruit zou kunnen zien als je klaar bent met koken. Dus, als je van hamburgers houdt, is dit kookboek perfect voor jou!

Winnen: 2x Het ultieme Burgerboek + De ultieme BBQ-kalender 2024

Ben je net zo enthousiast geworden over dit kookboek als wij? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 2 exemplaren van het boek + de ultieme BBQ-kalender 2024 weggeven aan onze volgers! Hoe kun je winnen?

  • Volg Culi Amsterdam op FacebookInstagram en/of TikTok: het liefst alle drie natuurlijk!
  • Volg BBQ Experience Center op Facebook en Instagram
  • Laat in de comments onder het Facebook, Instagram of TikTok bericht even weten dat je meedoet met de winactie, en tag je favoriete hamburgermaatje.
  • Wil je extra kans maken? Deel dit bericht dan op je eigen tijdlijn op Facebook, of in je stories op Instagram!
  • Deze winactie loopt tot zondag 3 december om 20.00 uur, daarna maken we van alle Facebook, Instagram en TikTok deelnemers de winnaars bekend.

Kun je niet wachten? Hieronder delen we alvast een recept uit het ultieme burgerboek met je.

Burger met peer, pistache en gorgonzola

4 personen / 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 el honing
  • 1 el rum of whisky, of vervang door water
  • 2 conference in dikke plakken
  • 4 half-om-halfburgers à 150 g
  • 200 g gorgonzola, in plakken
  • 4 krentenbollen
  • 60 g rucola
  • 2 el pistachenoten, grof gehakt

Benodigde materialen

  • half gietijzeren rooster
  • half hitteschild
  • half rvs-rooster
  • kwastje
  • aluminiumfolie
  • whisky (of eiken) rookhoutsnippers
  • kernthermometer

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan, maak een half directe/half indirecte opstelling en verwarm tot 220 ℃. Meng de honing met de rum, de whisky of het water
  2. Gril de peer op het directe gedeelte en lak om de 30 seconden lichtjes met de honing. Draai de peer, als deze mooie grillstrepen heeft, om en lak de andere kant ook met het honingmengsel. Verwijder de peer van de barbecue als hij zacht begint te worden en dek af met aluminiumfolie.
  3. Borstel het rooster goed schoon en strooi de rooksnippers in de houtskool.
  4. Gril de burgers 2 minuten per kant. Draai ze steeds een kwartslag, zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat. Gaar ze daarna verder op de indirecte zone tot ze een kerntemperatuur van 60 ℃ hebben.
  5. Verdeel de gorgonzola over de burgers. Verhit nog ongeveer 40 seconden, en haal de burgers met de zachte gorgonzola van de barbecue.
  6. Snijd de krentenbollen doormidden en gril ze, met de snijkanten naar beneden, 20 seconden tot ze lichtbruine randjes hebben.
  7. Bouw de burger op door eerst de rucola op de onderkant van de krentenbol te leggen. Verdeel de gekarameliseerde peer erover en leg er de burgers met gorgonzola op. Strooi de pistache over de burgers en sluit af met de bovenkant van de krentenbol.

Tip van de chef

Voor meer smaak kun je de pistachenoten in een warme gietijzeren koekenpan goudbruin roosteren.

Het ultieme burgerboek| Zowie Tak | 29,95

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!

Onze favoriete Aziatische kookboeken

  • Vegan Toko – hét kookboek als je van Aziatisch eten houdt en meer plantaardig wilt eten
  • Dim Sum & Dumplings – Stap voor stap gerechten, waarvan we het recept voor Siu Mai al mogen delen in dit artikel
  • JapanEasy Bowls & Bento – Het nieuwste kookboek van Tim Anderson!
  • Vega Blauw – de beste vegetarische recepten van het Indonesische restaurant Blauw, met een sneak preview van 2 recepten!
    Chinese-ish – We delen het recept voor pittigue Szechuan kaasfondue uit dit heerlijke kookboek met Chinese invloeden!
  • Sambal Shiok – De lekkerste recepten uit Maleisië van Mandy Yin
  • Xi’an Famous Foods – Heerlijke Chinese recepten van Jason Wang
  • Izakaya – Recepten uit de Japanse eettentjes door Tim Anderson
  • Vietnamees van Uyen Luu – pure, lichte smaken, en kakelverse ingrediënten.
  • Klein Korea – Maak het recept voor vurige kip met kaas!
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten

Kookboeken met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten

  • Kookboek Bayrut – een boek dat de ziel van Beiroet op een bord tovert, met een recept voor gegrilde inktvis!
  • Midden-Oosterse Salades – Probeer het recept voor gegrilde perziken van Shuki Rosenboim
  • Oren – Van deze fantastische Israëlische chef mogen we het recept voor viskebab met citroen en tzatziki delen
  • Persiana elke dag – Haal het midden-oosten in huis, en maak bijvoorbeeld de Fatteh met halloumi!
  • NOOMI – Heerlijke Iraakse gerechten, zoals het recept voor granaatappel-walnoot-stoof dat we in het artikel delen!
  • Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love – Enorm smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en zijn team!
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten

Fan van de Mediterraanse keuken? Probeer deze kookboeken!

  • Nistisima – Een schat aan Mediterraanse vegan gerechten.
  • Med van Claudia Roden – fantastische Mediterane recepten van deze culinaire legende.

Foolproof kookboeken voor de beginnende kokers

Wil je echt uitpakken? Deze kookboeken bevatten recepten voor heerlijk slow food of echte fine dining recepten

  • Wntrlust – Heerlijk winterse gerechten, zoals het recept voor gebrande prei met een hemelse vinaigrette!
  • Natuur op je bord – Prachtige fine dining recepten, zoals de kingfish tartaar waarvan we het recept delen!
  • Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak marinades, sauzen en andere smaakmakers from scratch!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood

Kookboeken met de beste recepten uit Midden- en Zuid-Amerika

  • Ceviche van Seger Abels & Rick Swinkels – De heerlijke recepten van restaurant Sjefietshe
  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Mezcla – In dit kookboek vind je invloeden uit Mexico, Brazilië en Italië, en van Ottolenghi!

Kookboeken met Italiaanse gerechten

  • Identità – van Peppe Giacomazza is niet alleen een kookboek maar ook een liefdevol eerbetoon aan de tradities van de Italiaanse keuken

Voor alle zoetekauwen: kookboeken met zoete gerechten

  • Bak – Probeer de chocoladebrownies van de enige echte Paul Hollywood eens uit!
  • Sugar, I Love you – Heerlijke bak- en dessertrecepten!
  • Oh My Foodness! van Sabine Koning – alleen maar lekkere comfortfood recepten

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends