The Lion Kichen heeft weer een heerlijk recept voor jullie online gezet, perfect voor een luie zondagavond na een druk weekend.
Met deze Homemade kipburger kan je toch lekker genieten zonder dat je meteen een hele vette hap naar binnen werkt. Heerlijk met een frisse saus van yoghurt, kruiden en limoen.
Daar houden wij wel van!!!

Homemade kipburger (4 personen)
– 2 kipfilets;
– Turks brood;
– halve komkommer;
– bakje romaatjes;
– 100 gr griekse yoghurt 0% vet;
– eventueel 1 el yoghurtmayonaise;
– plukje bieslook en peterselie;
– limoen;
– 50 gr panko of paneermiddel;
– 1 kleine knoflookteen;
– ei;
– sla;
– olijfolie; en
– peper & zout.

Snijd beide kipfilets in de lengte door de helft. Leg een vel magnetron- of vershoudfolie over de kipfilets en sla ze zo plat mogelijk met een vleeshamer of de achterkant van een koekenpan.
Pak drie borden. Op het eerste bord kluts je het eitje en op het tweede bord strooi je de panko. Haal de platgeslagen kipfilet eerst door het ei, dan door het bord met panko heen en leg ze daarna op bord numero 3.
Zet de oven aan op 150 graden. Was en snijd de tomaatjes en komkommer in dunne schijfjes. Pel en pers de knoflookteen uit. Knip de bieslook en peterselie in een bakje zo klein mogelijk. Meng de Griekse yoghurt met de knoflook, peterselie, bieslook en eventueel de yoghurtmayonaise (om het iets romiger te maken). Knijp de helft van de limoen over de kruidensaus uit. Even goed roeren en op smaak brengen met peper & zout.
Doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kipburger mooi goudbruin. Soms kan een klein klontje boter de kipburgers nog net wat knapperiger maken. Snijd het Turks brood in 4 stukken en piep ze even 2 á 3 min op in de oven. Zo, inmiddels zijn de kipburgers klaar. Knijp de andere helft van de limoen uit over de kipburgers.
Snijd het Turks brood open en beleg als eerste met wat sla, dan de kipburgers, dan de tomaatjes en komkommer en top als laatste af met een dikke klodder van de frisse kruidensaus. Eet smakelijk!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends