Het is weer woensdag dus we kunnen weer genieten van het recept van The Lion Kitchen!

Vandaag staat er een Italiaanse loempia op het menu. De naam loempia komt eigenlijk alleen door de vorm en het klinkt gewoon leuk. Ik heb altijd standaard bladerdeeg en filodeeg in de vriezer liggen. In een handomdraai maak je namelijk een Italiaanse Loempia.

Italiaanse Loempia (4 personen)
– 8 vellen bladerdeeg (of gewoon een pak, er scheurt er altijd wel eentje);
– 400 gr spinazie;
– 300 gr rundergehakt (of zoals ik 4 gekruide worstjes
– rode ui;
– knoflookteen;
– 1 el Italiaanse gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn, oregano);
– 1/2 el (pikante) paprikapoeder;
– 1 á 2 bollen buffelmozzarella (beetje afhankelijk van de grootte)
– ei;
– olijfolie; en
– peper & zout.

Was eventueel de spinazie. Bak de spinazie in een beetje olijfolie, totdat alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper & zout. Laat de spinazie heel, heel goed uitlekken in een vergiet. Als de spinazie is afgekoeld, knijp dan het vocht er nog even extra uit met een schone thee- of zeefdoek. De spinazie moet zo min mogelijk vocht bevatten, hiermee voorkom je dat het filodeeg helemaal sompig wordt.

Filodeeg droogt snel uit. Laat daarom het filodeeg tijdens het ontdooien in het plastic of de verpakking zitten. Probeer na 10 á 15 min de vellen heel voorzichtig los te trekken en leg ze daarna onder een vochtige (thee)doek. Zo voorkom je dat het filodeeg gaat scheuren en uitdrogen.

Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflookteen uit. In een grote pan verhit je een beetje olijfolie en fruit hierin voor 2 á 3 min de knoflook, ui, Italiaanse kruiden en de (pikante) paprikapoeder. Voeg daarna het gehakt toe en rul het gehakt (lees: ervoor zorgen dat het niet één grote bal gehakt wordt). Breng daarna op smaak met peper & zout. Als je worstjes gebruikt, verwijder dan het velletjes en rul de binnenkant van het gehakt. Als de worstjes al beetje Italiaans gekruid zijn, hoef je niet nog extra Italiaanse kruiden en (pikante) paprikapoeder toe te voegen.

Ondertussen dep je de buffelmozzarella even droog met een vel keukenpapier en snijd je de mozzarella in zo dun mogelijke schijfjes. Breek het ei in een bakje en kluts het ei met een vork even glad.

Vouw de vellen filodeeg open. Per loempia gebruik je 2 vellen filodeeg die je met een het geklutste ei aan elkaar plakt. De vellen mogen elkaar ongeveer voor de helft overlappen. Leg op elke vel in het midden als eerste wat spinazie, dan het gehakt en als laatste de buffelmozzarella. Vouw dan de zijkanten van het filodeeg naar binnen en bestrijk ze met een beetje ei. Dan de overige twee flappen naar binnen vouwen, nog even alles bestrijken met het ei en voilá je loempia is klaar.

http://thelionkitchen.com/wp-content/uploads/2014/04/20140413-004242.jpg

Voor meer informatie en foto’s check hier The Lion Kitchen

 

Vind hier andere italiaanse Restaurants in Amsterdam:

Restaurant De Koevoet Lindenstraat Amsterdam Jordaan

Restaurant De Italiaan Amsterdam Bosboom Toussaintstraat

Pizza bij Mastino in Amsterdam de PijpItaliaanse Bar Gallizia in Amsterdam OostIl Pecorino Wilhelmina Dok in Amsterdam NoordEddy Spaghetti in Amsterdam OostAmericano Bar & Kitchen aan de AmstelGrand Café De Balie Amsterdam op de Kleine-GartmanplantsoenHoly Ravioli op de Jan Pieter HeijestraatRenato’s Pizzeria Karel du JardinstraatCaffe 500 in de PijpBruschetteria Bocconi SpaarndammerstraatPizza bij Da Portare Via op 4 locaties in AmsterdamRestaurant Spaghetteria in Amsterdam WestRestaurant Pasta Pasta in Amsterda de Pijp

 

Lees ook ons artikel over:

Top 6 Sushi Restaurants in Amsterdam

Dim Sum Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon AmsterdamPop-up Restaurants Amsterdam Restaurants Lunch Amsterdam Restaurants Dinner AmsterdamRestaurants Borrel Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends