Izakaya Asian Kitchen Bar zit in november alweer twee jaar in het Sir Albert hotel aan de Albert Cuypstraat. Izakaya betekent in het Japans pub. Wij denken dan misschien aan een Ierse bruine kroeg, maar in Japan is dit een casual after work bar, waar hippe Japanners komen voor een hapje en een drankje.

Zodra je binnen loopt begrijp je meteen wat ze daarmee bedoelen; de bar is een echte eyecatcher!
Je wordt ontvangen door een vriendelijke hostess die je jas aanneemt en je naar je tafel of plek aan de bar brengt.

Een gastheer komt je vervolgens advies geven over de verschillende gerechten en bijpassende wijnen. Wij besluiten ons te laten verrassen door voor een chef’s tasting menu te kiezen. En we worden direct verrast door de wagyu beef in een Hibachi vuurpot; een traditionele Japanse kookplaat verhit door gloeiende kolen. Wat een smaakexplosie en vooral, wat een nieuwe bijzondere smaken!

Andere gerechten die voorbij komen zijn een baby spinazie salade met garnalen, coquilles met een yuzu truffeldressing, gegrilde langoustine martini, wilde zeebaars poppiette (wow een bewegende vis!) en een selectie van sushi en sashimi. Stuk voor stuk zeer verfijnde gerechten met sublieme smaken.

Hoe later het wordt, hoe meer mensen rondom de bar komen staan. De sfeer is cosmopolitan, on-Nederlands . Izakaya heeft internationale allure. Wil je alleen genieten van een lekkere cocktail of een goede wijn, dan ben je hier ook aan het goede adres. Als je al je zintuigen wilt prikkelen, dan is Izakaya the place to be.

Adres: Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam
Buurt: De Pijp
Website: Izakaya
Sfeer: eyecatcher, trendy
Rekening:  €165,00 voor 2 pers incl. wijn/cocktails
Reserveren: aan te raden
Kraanwater: Nee
Terras: Ja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Izakaya Asian Kitchen Bar Albert Cuypstraat , 9.8 out of 10 based on 4 ratings
Share this article with your friends