Met kookboek Slow van Louise Franc heb je direct een enorme collectie recepten voor langzaam gegaard comfort food in huis. Perfect nu de herfst is aangebroken! Rijke soepen, hartverwarmende stoofschotels en knusse desserts here we come. Voor wie host jij binnenkort een winters diner met deze gerechten?

Kookboek Slow Louise Franc
Kookboek Slow van Louise Franc

Kookboek Slow van Louise Franc

Louise Franc heeft Slow geschreven met de gedachten dat de herfst en winter het ideale moment is voor heerlijke langzaam gegaarde gerechten. Want wat is lekkerder dan een pan die uren staat te pruttelen op het fornuis en die het huis vult met heerlijke geuren, wanneer het buiten koud en donker is? En het fijne van deze gerechten is dat ze weliswaar tijd kosten, maar weinig moeite. Het zijn vaak eenpansklassiekers, en als het eenmaal op het vuur of in de oven staat hoef je zelf nog maar weinig te doen.

Kookboek Slow – ideaal voor etentjes uit bijvoorbeeld de Franse, Italiaanse of Aziatische keuken

Wat fijn is aan Slow is de gestructureerde indeling, mooie foto’s en ruime keuze uit verschillende keukens. Ben je op zoek naar een gerecht met rundvlees? Dit staat handig allemaal bij elkaar in één hoofdstuk. Wil je weten hoe je gevogelte het beste bereidt? Er is een fijne sectie opgenomen met algemene bereidingswijzen. Ga je een etentje met een Aziatisch tintje organiseren? Ook hiervoor vind je genoeg recepten in Slow. Zet dan bijvoorbeeld de geroosterde zalm met limoen, citroengras en chilipeper op tafel, samen met de Panang curry en het knapperige buikspek met vijfkruidenpoeder, en sluit af met kleefrijst in bananenblad met kokosjam. Of wat dacht je van een klassiek Frans menu met Franse uiensoep, gekonfijte zalm met salade van venkel en sinaasappel, en als dessert crème caramel met sinaasappel en kaneel. En verras je gasten met Italiaanse toppers zoals risotto van geroosterde pompoen, bruine boter met salie en sinaasappelrasp, als hoofdgerecht de ossobuco met gremolata en nog wat geroosterde groenten, en een dessert van geroosterde perziken met kaneel, ricotta, tijm en gekaramelliseerde hazelnoten.

Klinkt goed allemaal toch? Probeer dan zeker het recept voor gevulde poblano’s hieronder! Wij hebben dit al voor je uitgeprobeerd – met rode paprika’s in plaats van poblano’s maar nog steeds echt mega lekker. En koop Slow en laat die pannen maar lekker pruttelen komende maanden!

Recept: Gevulde poblano’s uit kookboek Slow

Kookboek Slow Louise Franc gevulde Poblanos
Kookboek Slow Louise Franc – Gevulde Poblanos
  • Voor 4 personen
  • 20 minuten – 1 uur en 35 minuten oven- en kooktijd

Ingrediënten:  

  • Olijfolie, om in te vetten
  • 4 grote poblanopepers – mocht je geen poblanopepers kunnen vinden, neem dan kleine rode paprika’s
  • 75 g mozzarella, geraspt

Vulling

  • 100 g quinoa, afgespoeld
  • 3 maiskolven, korrels eraf gesneden
  • 1 blik à 400 g zwarte bonen, afgesproeld en uitgelekt
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 25 g korianderblaadjes, gehakt
  • 1 tl komijn
  • Het sap van 1 limoen

Saus

  • 1 el lijfolie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 kleine zoete aardappel, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 jalapeñopeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 700 ml passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • ¼ tl oregano

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 150 graden C. Vet een braadslee van 20 x 30 cm licht in met olie.

Verhit voor de saus de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en zoete aardappel af en toe roerend circa 5 minuten. Voeg de knoflook en jalapeñopeper toe en bak alles 2 minuten. Doe de passata, zeezoutvlokken en oregano erbij en laat de saus 10 minuten op laag vuur koken.

Maak intussen de vulling. Breng in een kleine pan de quinoa met 250 ml water op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de quinoa 15 minuten zachtjes koken. Giet het water af en doe de quinoa met de mais, zwarte bonen, feta en koriander in een grote kom. Bestrooi met de komijn, schenk het limoensap erover en meng alles goed. Laat de steeltjes aan de poblano’s zitten, snijd de poblano’s zelf in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Verdeel de vulling gelijkmatig over de helften.

Giet het tomatensausmengel in een braadslee. Leg de gevulde poblano’s er met de vulling naar boven in. Leg een vel bakpapier over de schaal en dek hem dan goed af met aluminiumfolie. Zet de schaal 1 uur in de oven. Verwijder het bakpapier en de folie. Strooi de mozzarella over de poblano’s en zet ze nog 20 minuten of tot de kaas is gesmolten in de oven. Laat ze voor het serveren iets afkoelen.

Slow | Auteur: Louise Franc | ISBN: 9789461432469 | €32,50 |

P.S. Op zoek naar nog een lekker kookboek? Lees dan ook onze recentie over het kookboek Simply!

Lees ook onze andere artikelen!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Kookboek Slow van Louise Franc, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends