Wie gek is op entrecôte, is bij, zoals de naam al doet vermoeden, l’Entrecôte et les Dames op de van Baerlestraat aan het goede adres. Een bistro-achtige zaak, met een zeer simpele formule ,welke ook rekening houdt met gasten die liever geen vlees eten.

De keuze bestaat uit (voorgesneden) entrecôte – afkomstig van het onder natuurlijke omstandigheden opgegroeide Maas-Rijn-IJssel rund – met dragonsaus, of in roomboter gebakken (dagverse) sliptong met ravigotesaus geserveerd, met frites en mayonaise. Voor wie twijfelt over hoe men de entrecôte het beste kan eten staat op het tafelkleed de tip geschreven dat je dat het beste “saignant”, oftewel rood, kunt doen. Alle sauzen zijn huisgemaakt en beide menu’s hebben, hoe kan het ook anders in dit eenvoudige concept, dezelfde prijs. Menu’s omdat er, of je dat nou wilt of niet, een simpele salade aan het hoofgerecht vooraf gaat; sla met mosterd vinaigrette en walnoten.

De wijnkaart is uitgebreider en naar horen zeggen betaal je alleen voor wat je drinkt. Is de fles nog halfvol, dan betaal je voor een halve fles. Erg on-Hollandse klantvriendelijkheid, maar perfect aansluitend bij het concept. Net als de tweede ronde, waarbij de ober, naast het tweede rondje entrecôte, ook met een tweede ronde sliptongetjes en frites langs komt. Dit maakt wel dat er daarna weinig plek meer is voor een van de tien Franse desserts zoals crème brûlée; mousse au chocolat of glace au caramel.

De liefhebber van een uitgebreide menukaart gaat wellicht liever ergens anders heen, maar we moeten meegeven dat l’Entrecôte et les Dames op klassieke wijze doet waar zij goed in is. Een leuke gelegenheid om naar toe te gaan voorafgaand aan een bezoek aan het Concertgebouw.

Adres: Van Baerlestraat 49
Buurt: Museumkwartier
Website: Entrecôte et  les Dames
Prijscategorie: Salade – Entrecôte/ Sliptong – Frites voor €23,75
Sfeer: Bistro-achtige gezelligheid
Kraanwater: Ja
Terras: Ja

L'Entrecôte et les Dames - Van Baerlestraat

L’Entrecôte et les Dames – Van Baerlestraat

 

L'Entrecôte et les Dames - Van Baerlestraat

L’Entrecôte et les Dames – Van Baerlestraat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
l’Entrecôte et les Dames op de van Baerlestraat , 8.2 out of 10 based on 5 ratings
Share this article with your friends