De gehaktballen worden gemaakt van 100% rundergehakt en ik vervang de helft van het paneermiddel met Parmezaanse kaas. Het zal geen comfort food zijn als de gehaktbal de dag daarna niet nog verrukkelijker is. Gewoon uit het vuistje of op een speltboterham met een beetje mosterd.

Enjoy!

Meatballs (4 personen)

– 500 gr rundergehakt;
– 1 el sambal;
– +/- 2 el paneermiddel;
– 50 gr Parmezaanse kaas;
– sjalot;
– knoflookteen;
– ei;
– peper & zout;
– 1 el roomboter; en
– olijfolie.

Haal het rundergehakt uit de ijskast en laat het gehakt op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflookteen uit. In een pan verhit je een beetje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Als de uien glazig zijn, na 2 á 3 min, draai je het vuur uit en laat je het geheel afkoelen. Door de ui en knoflook even kort te bakken voorkom je dat bij het braden van de gehaktballen de ui en knoflook aanbranden. Rasp de Parmezaanse kaas.

In een grote bak meng je het rundergehakt met de (afgekoelde) ui en knoflook, paneermiddel, ei, Parmezaanse kaas en de sambal. Breng op smaak met peper & zout. Maak je handen even nat, zodat het gehakt niet zo erg aan je handen blijft plakken en meng het gehakt en de ingrediënten goed door elkaar. Als het gehakt nog wat sompig aanvoelt, voeg dan nog een beetje Parmezaanse kaas of paneermiddel toe. Ik proef nu altijd het gehakt. Dit moet geen probleem zijn als je gehakt van goede (biologische) kwaliteit gebruikt. Goed van smaak? Dan kunnen de ballen gedraaid worden. Maak weer je handen even nat. Je kan 4 super gehaktballen draaien, maar ik maak ze meestal ter grootte van een pingpongbal. Op die manier heb je er lekker veel.

20140510-162424.jpg
Voor meer info en foto’s check The Lion Kitchen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
The Lion Kitchen's – Meatballs, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends