Alweer 2 jaar is Mercat gevestigd in het Panama gebouw. Dit werd gevierd, geheel in Spaanse sfeer. Culi Amsterdam was ook genodigd en wilde dit feest niet voorbij laten gaan.

Op deze avond kregen wij, naast heerlijke cocktails, ook een proeverij van diverse gerechten van de kaart.
Hierbij moet je denken aan pinchos, bocadillos, tapas en uiteraard Mercat’s signature dish: paella. Stuk voor stuk heerlijke en smaakvolle gerechten, waardoor je je direct in Spanje waant. Mercat’s chef laat zich inspireren door alles wat de Spaanse keuken zo smaakvol maakt, waardoor Mercat niet te vergelijken is met een traditioneel tapas-restaurant.

De ambiance van de zaak is net zoals bij de Mercat de” La Boqueria” in Barcelona. Een sfeer die bijna iedereen wel aanspreekt en die uitnodigt om al kijkend, proevend en ruikend lekker rond te dwalen. Door het enorme op het Zuiden gelegen terras ben je verzekerd van zon tot aan zonsondergang, wat de Spaanse sfeer alleen maar versterkt.

Wil je geen uitgebreid Spaans diner, maar alleen een hapje en drankje, dan word je zeker niet teleurgesteld. De bar van Mercat dient ook als enoteca. Je kunt hier een keuze maken uit talloze Spaanse wijnen en cava’s, waarvan de meeste ook per glas geserveerd worden.
Naast wijn staan er ook twee verrukkelijke sangria’s op de kaart en worden er cocktails gemaakt met licor 43.
Wij kregen een proeverij van deze populaire Spaanse likeur. Erg verrassend om licor 43 te proeven met of zonder ijs en verwerkt in een verfrissende cocktail.
Houd je van Spaanse gezelligheid, maar ook verrassende smaakcombinaties, ga dan zeker nog met het mooie nazomerweer naar Mercat!

Tip! Speciaal vanwege de verjaardag van Mercat zijn er vanavond en morgen ook nog leuke dingen te doen.

Dinsdag 16 september – Rioja vino y comida
Vino! De hele avond staat in het teken van de Spaanse Rioja, waar de sommelier van alles over uit kan leggen. Zo kun verschillende wijnen per glas bestellen, maar ook als flight of arrangement. Wijn en eten kunnen perfect gecombineerd worden door de mogelijkheid van een 3- of 4-gangen diner zijn (v.a. 35 euro p.p.).

Woensdag 17 september – Tapas, sangria y músicales
Muziek, tapas en sangria! Geniet van diverse tapas en sangria terwijl twee DJ’s de lekkerste tunes draaien (samen voor 25 euro p.p.).

Adres: Oostelijke Handelskade 4
Buurt: Oostelijk Havengebied
Website: Mercat
Prijscategorie: pinchos/tapas tussen de € 5,50- € 11,50 per stuk en paella tussen de € 14,75- € 21,00 p.p.
Sfeer: industrieel/ Spaanse markthal
Kraanwater: Ja
Terras: Ja

image

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Mercat op de Oostelijke Handelskade vierde zijn tweede verjaardag, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends