Je hebt leuke eetcafés en je hebt hééle leuke eetcafés! Al jaren komen we bij dit super toffe eetadres over de vloer en gaan we telkens met een grote glimlach op ons gezicht weer naar huis. Gevestigd in het kunstcentrum Cordaan op de Lutmastraat 181, vind je Eetcafé van de Kook; een allesbehalve “gewoon” eetcafé, dat gerund wordt door hele bijzondere mensen met een verstandelijke beperking die elke vrijdagavond – want alleen dan kun je er terecht- alles uit de kast trekken om je een leuke avond te bezorgen.

Vanaf 18:00 is iedereen welkom bij van de Kook en heet de veelal vaste ploeg (sommigen sinds 1996) je altijd van harte welkom. Het is ook juist deze ploeg die het eten bij van de Kook zo leuk maakt. Onder de begeleiding van vrijwilligers zorgen de ontwapenende Eddy, Marcel, Rudy, John1, John2, Suus, Wilfred, Ingrid en anderen dat het je de hele avond aan niets ontbreekt. Elke vrijdag weten ze je weer te verrassen met hun specialiteiten, van fantastische zangkunsten en pennencollecties tot liefdesadvies en voetbal analyses. Daarnaast serveren ze een wekelijks wisselende 3-gangen menu voor een zachte prijs van slechts negen euro, waarbij je ook nog eens kunt kiezen tussen een vegetarisch of vlees hoofdgerecht. Wij hebben al menig menu mogen proeven en zijn groot fan. Niet alleen is het eten erg goed (hebben we al gezegd dat het maar negen euro kost?!), maar is de hele ambiance van “van de Kook” ook super. Ga er vooral heen als je een rotdag hebt gehad (trust me er is niets opbeurender dan hier eten), iets te vieren hebt, jarig bent (er wordt gezongen!) of gewoon zin hebt in lekker eten voor weinig geld.

Goed om te weten: je kan alleen contant betalen. Leuk om te weten: er kan ook kunst van het kunstcentrum gekocht worden op de avond zelf en elke eerste vrijdag van de maand wordt er volgens thema gekookt. Reserveren is een must en een pen meenemen voor Marcel (pennencollectie) wordt erg gewaardeerd!

Adres: Lutmastraat 181, Amsterdam
Buurt:  De Pijp
Website: van de kook
Sfeer: Huiskamer
Rekening: Gem. 15,00 Euro pp
Reserveren: Ja
Kraanwater: Ja
Terras: Nee

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Misschien wel het leukste eetcafé van Amsterdam: Eetcafé van de Kook!, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
Share this article with your friends