Nomad aan het IJ in het centrum van Amsterdam neemt je mee op een culinaire wereldreis met verse ingrediënten dat diverse internationale keukens verkent. Een unieke ervaring waarbij je de wereld proeft én voelt.
Nomad aan het IJ
Sinds 2018 biedt Nomad een heerlijke ontdekkingsreis voor je smaakpapillen. Chef Denisa en haar team openden dit fusion-food-restaurant op het IJdok in hartje Amsterdam met als doel je echt te laten ontspannen en te laten genieten van lekker eten. Het vijfgangendiner bij Nomad is een eerbetoon aan de internationale keuken, waarbij verse, seizoensgebonden ingrediënten worden gebruikt met aandacht voor het minimaliseren van voedselverspilling.
Tijdens het vijfgangendiner maak je een culinaire reis langs verschillende landen. Traditionele recepten krijgen een moderne twist en worden gepresenteerd als ware kunstwerkjes. Het menu is ook volledig vegetarisch te bestellen.
Vijf gangen fine dining
Ons vijfgangendiner bij Nomad aan het IJ begon met een heerlijke amuse van gefrituurde aardappelchips met basilicum creamcheese, huisgemaakte wasabikaviaar en mango mayonaise. Ook de speciale boter, gemaakt van kokos met zongedroogde tomaten en gekarameliseerde rode ui, was een verrassende start.
Surinaamse soep en Spaanse verleidingen
De eerste gang nam ons mee naar Azië en Zuid-Amerika, met een Surinaamse soep die het kleinste land van Zuid-Amerika eert. De bouillon, gemaakt van prei, wortel en ui, werd verrijkt met taugé, paksoi, lente-ui en oesterzwam. Een extra jus transformeerde de soep, een aangename verrassing! Bij het volgende gerecht genoten we van een Palacio de Vivero, een verdejo, terwijl we de smaken van Spanje proefden met rode mul, gamba, tobiko-eitjes en een eetbare bloem. De vegetarische variant bracht ons naar Nederland met een aardappelpannenkoek en tomatensaus.
Marokkaanse groentemix
Een heerlijke groentegang volgde, geïnspireerd op Marokko, met komkommersaus, tomatensaus, zoete aardappelpuree, auberginepuree met paprika en harissa. Een portobello met een eetbaar bloemetje maakte het gerecht compleet. Het bloemetje is wat bitter (als je het alleen eet), maar door deze te eten met het andere lekkers, blendde het bittere mooi weg en was het een heerlijk gerecht!
Aziatisch en Indiaas met Italiaanse twist
Het hoofdgerecht bracht ons naar Azië met een vegetarische rendang van jackfruit en zoetzure groente, en naar India met mals vlees, piccalilly, ui en pastinaak. Beide gerechten werden geserveerd met polenta, gemaakt van gemarineerde maïs met sinaasappelsap uit Italië.
Kokosdessert en zoete afsluiter
Als zoete afsluiter genoten we van een kokosdessert met vlierbloesemsaus en crumble. De avond werd perfect afgesloten met een Orangecello van ‘Dik & Schil’, een verfrissend drankje gemaakt van sinaasappelschillen uit de horeca, die hiermee een tweede leven krijgen.
Proef en voel de wereld bij Nomad aan het IJ
Nomad aan het IJ biedt niet alleen heerlijk eten, maar ook een unieke en verrassende ervaring waarbij je de wereld proeft én voelt. Een absolute aanrader voor wie houdt van culinair avontuur in hartje Amsterdam. Wij komen hier zeker terug!
Nomad aan het IJ
IJdok, Amsterdam Centrum
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Een culinaire ontdekkingsreis bij Nomad aan het IJ,
No Comment