4 juni opende Oliver Gastrobar zijn deuren. Het moderne en stoer ingerichte restaurant met open keuken onderscheidt zich in het bijzonder door het aanbieden van een verantwoorde keuken voor werkelijkalle doelgroepen. De internationaal opgeleide chef Oliver Hasenbalg serveert zowel lunch, als diner en voorziet in de stijgende vraag naar goed en betaalbaar culinair genieten voor iedereen. Dat betekent o.a. ook gezonde gerechten voor de kids, maar wel met fun gebracht en een wisselende kaart, waarbij rekening kan worden gehouden met mensen met allergieën. Oliver telt 60 zitplaatsen. Met goed weer komen daar nog eens 24 plaatsen in de binnentuin bij. Tijdens een etentje in het restaurant genieten de gasten van een prachtig uitzicht over het IJ.

Omdat er puur en biologisch wordt gekookt, is het bij de meeste gerechten vrij eenvoudig om rekening te houden met allergieën. Om het de gasten makkelijk te maken, biedt Oliver een speciale kaart, waarbij men niet hoeft te puzzelen, maar gewoon kan bestellen. Gluten-, lactose- en noten-allergieën zijn de meest voorkomende allergieën bij de gasten in restaurants, maar uiteraard kan Oliver ook alle andere diëten aan.

Op Java-eiland wonen veel gezinnen met jonge kinderen. Oliver Gastrobar grenst aan een grote binnentuin (Kratontuin) waar kinderen heerlijk kunnen spelen, terwijl de ouders genieten van een goed glas wijn en een gerechtje uit de keuken. Voor de (kleine) kinderen heeft Oliver een aangepast menu, dat zowel voldoet aan de kwaliteitseisen van Oliver (goed op smaak, spannend en gezond), als aan de eisen van misschien wel de meest kritische jonge gasten.

Alle gerechten die Oliver’s doorgeefluik verlaten, hebben een sympathieke prijs van € 9,50 en veel begeleidende wijnen gaan per glas.

Op de kaart kun je mooie gerechten vinden waaronder; gekoelde soep van yoghurt, doperwten en munt ; tartaar van licht gerookte zalm, spread van gele linzen en oosterse specerijen, rauwe baby groenten, tarwe en waterkers-emulsie, Vongole en scheermessen, tartaar van makreel en amandelschuim, Gemarineerde wilde zeebaars, avocado, aiolie en jonge kokos, Warme custard met confit de canard, Bellota, shitake en gepofte granen, Witte chocolade en miso panna cotta, framboos en pistachio.

Ze zijn geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur voor lunch, borrel en diner

Adres: Sumatrakade 613, Amsterdam
Buurt: Java eiland
Website: Oliver Gastrobar
Prijscategorie: alle gerechten € 9,50
Sfeer: Erg leuk voor gezinnen, voor jong en oud!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.8/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Oliver Gastrobar Sumatrakade, 5.8 out of 10 based on 8 ratings
Share this article with your friends