Met de Peroni Pasta Night van Peroni Nastro Azzurro waan je je even in Italiaanse sferen! Je organiseert hem eenvoudig thuis: verse ingrediënten worden bij je thuis bezorgd, een charmante Italiaanse chef vertelt je hoe je hiervan een heerlijk pastagerecht maakt en je drinkt er een ijskoude Peroni Nastro Azzurro bij. Wij probeerden hem uit en hadden even de Italiaanse zomer in huis!
Peroni Pasta Night van Peroni Nastro Azzurro
De Peroni Pasta Night is een Italiaanse Cookalong, georganiseerd door het Italiaanse premium biermerk Peroni Nastro Azzurro. En het is echt super eenvoudig opgezet. Via de website van Peroni bestel je met één druk op de knop bij Albert Heijn de boodschappen die je nodig hebt. Je nodigt twee vrienden uit en zet de matching playlist aan. En via de online pasta workshop die je op ieder moment kunt starten, wordt je stap voor stap meegenomen hoe je een heerlijke vers pastagerecht maakt. Met zelfgemaakte pappardelle! Wij hadden nog nooit zelf pasta gemaakt en het bleek echt niet moeilijk te zijn. En enorm lekker. De ingredienten koop je natuurlijk zelf, maar verder is deze workshop volledig gratis. Cool toch?
Chefkok Gianluca Curto – Peroni Pasta Night
Wij make een flesje Peroni open om nét wat soepeler achter het fornuis te staan, en starten met onze online workshop. Deze kookworkshop wordt gegeven door chef-kok Gianluca Curto, bekend van de populaire pastabar Spaghetteria. Met een heerlijk Italiaans accent en een flinke dosis charme krijgt hij zelfs de meest beginnende thuiskok aan het koken. En wie weet ken je hem zelfs al: op het youtube kanaal van Spaghetteria heeft hij al een aantal filmpjes staan waar hij uitlegt hoe je klassieke pastagerechten zelf kunt maken.
Huisgemaakte verse pappardelle met aspergepesto, gekonfijte tomaten en basilicum burrata – Peroni Pasta Night
Deze avond pakt hij echt uit: we maken huisgemaakte verse pappardelle met aspergepesto, gekonfijte tomaten en basilicum burrata. Jazeker: huisgemaakt, dus we gaan verse pasta maken! We zetten de cherrytomaatjes met verse kruiden op lage temperatuur in de oven, en starten met het kneden van het deeg. Daar krijg je echt spierballen van, maar als Gianluca vertelt dat zelfs zijn oma nog steeds pastadeeg kan kneden, zetten wij ook nog een tandje bij. Nadat we het even hebben laten rusten, krijgen we enorm fijn, elastisch pastadeeg. Hier snijden we met de hand mooie dikke repen pappardelle van. Ondertussen hebben we ook een pesto gemaakt van groene asperges, en de burrata gemixt met verse basilicum. Wanneer we de pasta kort gekookt hebben, maken we ons bord op. Mooie verse, robust ogende pasta, een fantastische felgroene pesto, de romige burrata, zoete gekonfijte cherrytomaatjes en knapperige groene aspergekoppen. Het ruikt enorm lekker en smaakt echt fantastisch! We zijn verbaasd dat we dit zelf hebben kunnen koken, en dat het zo eenvoudig was. We hadden zelfs nog tijd om wat Peroni’s te drinken tijdens het koken.
Wij hadden echt enorm lekker gegeten en gedronken, en het was echt even een speciaal avondje. Zeker een aanrader voor een etentje met vrienden!
P.S. Toch meer zin om eten af te halen of te laten bezorgen?
Lees dan ook onze artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost.
En de artikelen die we recent schreven over eten bestellen bij:
- Foodwalks: Rondje Oost en Lobsterwalk of Steakwalk
- Hamburger restaurants: Thrill Grill
- Sushi restaurants: Take-away sushi special
- Italiaanse restaurants: Gallizia, Le Due Sicilie, No Rules Amsterdam, en Cucina Casalinga
- Aziatische restaurants: Rouhi, Mama Makan, Taiko, Benji’s, Poké Perfect, Umami Shared Dining@Home, HanTing Delivery, NOMADS en Ron Gastrobar
- (Zuid-)Amerikaanse restaurants: Celia, Mexican Drive Thru van MaMa Kelly en Taqueria Lima en Local Dealer Food inc
- Restaurant met een keuken uit het Midden-Oosten: NENI
- Restaurants met Nederlandse / Franse keuken: Ô Bistro, John Dory Visrestaurant, Jansz., Brasserie van Baerle, Floreyn, Jacobsz en The Lobby.
- Restaurants met een Spaanse keuken: Bluespoon
- Restaurants met een Michelin ster: Cook like a Chef, MOS Amsterdam, Bord’Eau à la Maison en de Sterrenchef box.
Of lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
Peroni Pasta Night van Peroni Nastro Azzurro,
No Comment