Pesca aan de Rozengracht in Amsterdam is wat ons betreft zeker geen standaard restaurant. Als je binnenstapt, vergeet dan de traditionele menu’s en met linnen gedekte tafels. Bij Pesca draait het om de ervaring van een vismarkt in actie, waar je als gast deel uitmaakt van het concept en je eigen vis en bijgerechten uitkiest. Het “Theatre of Fish” van Pesca biedt een ruim aanbod shared dining gerechten die vis centraal zetten. Ook hanteren ze een dynamisch prijsbeleid op de vismarkt door de prijzen gedurende de dag te verlagen, om zo verspilling te minimaliseren. Wat er te krijgen is, hangt af van de dagelijkse levering, seizoensgebonden beschikbaarheid en zelfs het weer!
Laat je adviseren en stel zelf je diner samen op de vismarkt en wijnmarkt
Bij binnenkomst werden we verwelkomd met een glaasje Cava, wat een fijn begin was van onze ervaring bij Pesca. Het ‘Theatre of Fish’ concept werd meteen duidelijk toen we het restaurant binnenliepen. Op een grote toonbank lag een verscheidenheid aan vis uitgestald op ijs. Mosselen, oesters, zeebaars, coquilles – er was van alles beschikbaar. De vriendelijke ‘marktvrouw’ van de vismarkt hielp ons bij het maken van keuzes – we wilden naast wat meer standaard vis ook wat speciale soorten proberen en kregen goed advies. Zo kozen we voor zwaardvis sashimi, tonijn ceviche, oesters, coquilles, gamba’s, pulpo en zeeduivel, met als bijgerechten bloemkool en patatas bravas. Op het bord naast de vismarkt kun je het dynamische prijsbeleid duidelijk in actie zien, aangezien de prijzen zich regelmatig verversen. Nadat we onze keuzes hadden doorgegeven, werd de vis zorgvuldig afgewogen, je betaalt namelijk op basis van het gewicht van je bestelling.
Na het bestellen van de gerechten werden we naar de ‘wijnmarkt’ geleid, waar de ‘sommelier’ ons adviseerde over de perfecte wijn bij onze viskeuzes. We wilden een wijn die goed bij de vis paste en ook wat uniek was, en zo kwamen we uit bij de Rioja Blanco doca Organic ‘Plácet de Valtomelloso’ uit Spanje. Een wijn met karakter, concentratie en complexiteit. Je neemt de wijn in een emmer met ijs mee naar je tafel.
Parels uit de zee: zwaardvis, tonijn en oesters
Eenmaal aan tafel ontvingen we meteen wat knapperig brood en dronken we de overgebleven cava op. Vervolgens startten we met een drietal koude visgerechten. De gerechten die we hadden uitgekozen waren een ceviche van tonijn met komkommer, viseitjes, rode ui en radijs, zwaardvis sashimi met salsa verde en sojasaus van Rotterdamse bodem en frisse oester met een heerlijke vinaigrette en limoen. Stuk voor stuk heerlijk!
Zachte coquille, gegrilde gamba’s & pulpo
Vervolgens gaan we over naar een selectie van warme gerechten. We proberen coquille met hazelnoot en beurre blanc met dashi en topinamboer, een soort umami versie van de klassieke beurre blanc met aardpeer. Ook nemen we gamba’s met salsa verde en pulpo uit Afrika met caponato olijven en een groentenstoof, beiden van de barbecue. De grill smaak van de barbecue geeft deze gerechten een heerlijk verrassende twist.
Hoogtepunt van de avond: overheerlijke zeeduivel
Dan is het tijd voor het gerecht waar wij sinds onze keuze bij de vismarkt al naar uitkeken: zeeduivel. Het gerecht komt met een kokosnootcrèmesaus, bospaddenstoelen mix, paksoi en als topping een noten mix en combinatie van teriyaki en sojasaus. De zeeduivel is een graat loos stuk vis met stevige textuur en overheerlijke zachte, zoete smaak. Wat ons betreft een enorme aanrader en echt een must-try! Naast zeeduivel, hadden we een tweetal bijgerechten die goed complementeerde: bloemkool van de barbecue met rode kool en een saus van pinda’s en daarnaast patatas bravas met Parmezaan en basilicum. We sluiten de avond af met een smaakvol dessert van citroen meringue met appel en rabarber.
Pesca aan de Rozengracht biedt een buitengewone ervaring waar je zelf de regie hebt over je maaltijd. De verse vis, de ongedwongen sfeer en de mogelijkheid om veel verschillende gerechten te proberen, maken dit tot een unieke plek om te genieten. Dat hebben wij in ieder geval zeker gedaan!
Pesca
Rozengracht 133, Amsterdam Centrum
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Pesca: uniek en levendig vistheather aan de Rozengracht,
No Comment