Op de Haarlemmerstraat, in het pittoreske Amsterdam, bestaat vandaag de dag een plek waar je je voor een moment kunt wanen in de Franse sferen: Petit Gâteau in de Haarlemmerstraat.

Eigenaresse Meike Schaling is ooit als au pair naar Frankrijk vertrokken om daar uiteindelijk 25 jaar te verblijven! Na het afronden van de banketbakkersopleiding aldaar, heeft Meike als pâtissière in sterrenrestaurant La Grande Cascade in Parijs gewerkt. In 2006 opende ze daar haar eigen pâtisserie en uiteindelijk is ze in 2013 in ‘ons’ Amsterdam gestart met Petit Gâteau.

Petit Gâteau, zoals de naam al doet vermoeden, staat bekend om zijn handzame formaat taartjes. Kleine ronde taartjes met welke vulling je je ook maar kunt bedenken. Maar er is meer. Ook voor een goed ontbijt, een lekkere lunch, high-tea of zelfs voor de catering van kleine en grote partijen, feesten, bruiloften en tea parties kun je bij Petit Gâteau terecht.

In de avond is er onder andere een mogelijkheid tot het volgen van een workshop. Heel fijn! Lekker in de weer met waanzinnige producten en een prachtig eindresultaat (lees:petits gâteaux met als vulling: framboos/chocolade ganache, lemon curd /meringue, noten/karamel, pistache frangipane/perzik) om mee naar huis te nemen, om daar nogmaals even weg te dromen naar het zonnige Frankrijk.

Mocht je niet nabij de Haarlemmerstraat komen, de taartjes van Petit Gâteau zijn op verschillende locaties te vinden. Ze openen morgen een tweede vestiging in de nieuwe Foodhallen op het Bellamyplein in West en binnenkort zijn ze ook bij de Marqt verkrijgbaar!

Petit Gâteau is de hele week open vanaf 10.00 uur!

Adres: Haarlemmerstraat 80, Amsterdam en in de Foodhallen aan het Bellamyplein
Buurt: Jordaan
Website: Petit Gateau

Foto: *SHOWTIME* Meike maakt vanavond macarons bij Tijd voor Max!! 17.35 op NL 2. Allemaal kijken!!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Petit Gâteau op de Haarlemmerstraat , 9.0 out of 10 based on 5 ratings
Share this article with your friends