Vandaag heeft The  Lion Kitchen een sushi recept voor ons. Deze keer alleen niet met rijst, maar met quinoa. Door quinoa te gebruiken krijg je nog gezondere sushi. En niet te vergeten mega lekker! Stiekem vind ik sushi met quinoa eigenlijk lekkerder dan de normale versie.

Quinoa Sushi (4 personen)

– 150 gr quinoa;

– 4 norivellen;

– 150 gr surimisticks;

– 100 gr zalm;

– avocado;

– halve komkommer;

– 3 el rijstazijn;

– Japanse mayonaise of yoghurtmayonaise;

– sojasaus;

– wasabi;

– ingelegde gember; en

– sushi rolmatje.

Kook de quinoa in een flinke laag water in 12 min gaar. Giet daarna de quinoa af, spoel even om met koud water en laat de quinoa afkoelen. Meng de rijstazijn door de quinoa.

Schil en halveer de komkommer. Verwijder met een lepeltje de binnenkant van de komkommer. Snijd de komkommer in dunne slierten. Snijd de zalm in dunne reepjes. Halveer de avocado en snijd de avocado in dunne schijfjes.

Als de quinoa afgekoeld is kan je aan de slag gaan met het rollen. De quinoa moet koud of lauw zijn, maar nooit warm dan krimpt namelijk het norivel. Leg een norivel, met de ruwe kant naar boven, op een sushi rolmatje. Verdeel de quinoa over het norivel, maar zorg ervoor dat je 1 cm aan de boven- en onderkant vrij houdt in verband met het oprollen. Leg de surimi, komkommer en avocado aan de onderkant van het norivel op de quinoa (zie foto). Verdeel wat van de Japanse mayonaise over de surimi.

Nu kan het rollen beginnen! Til de onderkant van het matje op en rol de sushi door het matje steeds iets verder over het norivel te bewegen. Het matje even goed aandrukken en haal de rol sushi eruit. Bestrijk het laatste stukje van het norivel met een beetje water en plak de rol sushi dicht. Leg de sushi met de vouw naar beneden op een bord. Herhaal deze stappen voor een tweede rol met surimi. De laatste twee rollen sushi gaan op dezelfde manier, maar dan met zalm in plaats van surimi.

Snijd de rollen sushi met een vlijmscherp mes in ongeveer 8 gelijke delen en serveer met de sojasaus, ingelegde gember en de wasabi. Enjoy!

DSC_5195
Voor meer info check The Lion Kitchen!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends