Dit heerlijke recept voor Okra met Limabonenpuree komt van NENI Amsterdam: dat fijne restaurant met gerechten uit het Midden-Oosten. We eten hier altijd zo’n verrassende gerechten – lees dat bijvoorbeeld in onze review – dat het fijn is dat we dit voorgerechtje nu ook thuis kunnen serveren, en bijvoorbeeld met een etentje onze vrienden mee kunnen verrassen! Dit gerecht gebruikt okra: een exotische groente die boordevol vitaminen en mineralen zit. En eerlijk is eerlijk: wij hadden er hiervoor nog nooit mee gekookt. Maar volg gewoon de instructies van NENI Amsterdam en we garanderen je dat je met die recept voor okra met limabonenpuree een bordje vol pit op tafel zet!

Recept okra met limabonenpuree NENI Amsterdam
Recept: Okra met limabonenpuree van NENI Amsterdam

Benodigdheden limabonenpuree:

  • 160g limabonen
  • 5 tenen knoflook
  • ½ kleine ui
  • 2 salieblaadjes
  • 70g ongezoete amandelpasta (100% amandel)
  • Zeezout

Benodigdheden okra groentemix:

  • 240g okra’s
  • 2 lente-uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2-3 schrijfjes ingelegde citroen
  • 1 sivri-peper
  • 120g dadeltomaten
  • 6 el olijfolie plus olie bij het serveren van het gerecht
  • 1 handje korianderblaadjes
  • 1 handje muntblaadjes
  • Limoensap
  • Zeezout

Bereiding Limabonenpuree:

  1. Bedek de limabonen in een kom met driemaal zoveel water en laat ze een nacht wellen.
  2. Giet ze de volgende dag af en doe ze in een grote pan. Bedek ze met ruim water.
  3. Schil de knoflook en de ui en deel beide in vieren. Voeg de knoflook, ui en de salieblaadjes toe in een pan.
  4. Breng het water aan de kook en laat het op lage temperatuur ca. 3 uur koken, totdat de bonen uit elkaar vallen. Giet dan de bonen af en vang het kookwater op.
  5. Voeg de bonen, ui, de knoflook, de amandel pasta en een halve theelepel zout toe in een keukenmixer en pureer het samen. Voeg daar beetje bij beetje wat van het kookwater aan toe tot dat er een gladde puree ontstaat.

Bereiding Okra groentemix:

  1. Verwijder voor de okra groentemix het eerste deel van de stelen. Zorg dat de zaadlijsten nog niet te zien zijn.
  2. Maak de lente uien schoon, snij de groene delen in grote stukken en de witte delen in kleine blokjes.
  3. Snij de knoflook in dunne schijfjes. Snij de ingelegde citroen in blokjes. Snij de sivri-peper in dunne ringetjes en snij de tomaten in vier partjes.
  4. Verhit olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak daarin de okra’s en de witte delen van de lente-uien 2 tot 3 minuten op hoog vuur, totdat de groente is verkleurd. Zorg dat alle okra’s op de bodem van de pan liggen.
  5. Voeg de sivri-peper, de knoflook, de tomaten en de ingelegde citroen toe en bak deze 2 à 3 minuten mee.
  6. Marineer de koriander en muntblaadjes met 1 theelepel limoensap. Voeg deze marinade dan samen met de groene delen van de lente-uien toe aan de okra groentemix. Meng ze goed er doorheen. Breng het op smaak met zout en de rest van het limoensap.

De finishing touch

  1. Verwarm opnieuw de limabonen puree in een pan. Als de puree te dik is, kan je eventueel nog wat water toevoegen.
  2. Breng de limabonenpuree op smaak met limoensap en zout.
  3. Leg de limabonenpuree op de borden en verdeel ook de groente over de borden.
  4. Giet er olijfolie overheen en serveer het.

Enjoy!

P.S. Ben je na dit recept voor okra met limabonenpuree op zoek naar meer recepten? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept in het artikel!

  • Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – zij neemt je mee naar de heerlijke en veelzijdige keuken van Peru. 
  • Een ode aan groenten van Alice Zaslavsky – een uitgebreide verzameling van spannende groetenrecepten
  • Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
  • Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
  • Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
  • Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
  • The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
  • De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes

Lees ook onze andere artikelen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Recept: Okra met Limabonenpuree van NENI Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends